Martin Károly Krimi

Z krčmy domov na aute a v tom hliadka: Úprimná odpoveď opitého Bánovčana (43) vás dostane

Smola alebo šťastie? Muž (43) sa podľa policajnej správy zastavil cestou z roboty v krčme. Policajtom sa však na jeho jazde niečo nezdalo...

Ilustračný obrázok k článku Z krčmy domov na aute a v tom hliadka: Úprimná odpoveď opitého Bánovčana (43) vás dostane
Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti Obvodného oddelenia z Bánoviec nad Bebravou v obci Prusy spozorovali osobne motorové vozidlo Opel, ktorého spôsob jazdy bol neobvyklý. Hliadka ho preto predpísaným spôsobom zastavila a skontrolovala.

„43-ročný vodič na otázku policajta, či požil pred jazdou alkoholické nápoje odpovedal, že v miestnom pohostinstve mal asi 5 pív a nejaké borovičky,“ dokumentujú bánoveckí policajti neobvykle úprimnú odpoveď na sociálnej sieti.

Vodič podľa mužov zákona najpr nafúkal 0,51 mg/l, čo predstavuje 1,06 promile alkoholu. „Opakovaná skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 0,53 mg/l vydýchnutého vzduchu, čo predstavuje 1,10 promile alkoholu,“ dodávajú.

Vodič od krčmy býval podľa policajtov asi 800 m. Jeho zvyk zastaviť sa na pivo, dať si pár pív a borovičiek ho vyjde draho.

Po vytriezvení ho dopravní policajti obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona až jeden rok odňatia slobody,“ dodávajú muži zákona na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM