Aktualizované Futbal Video

Zápas nešťastných zásahov brankárov: Na východe vyhral Trenčín po 5 rokoch! VIDEO

Z prvej výhry na pôde súpera v novej sezóne sa tešia trenčianski futbalisti, ktorí dokázali otočiť duel v Michalovciach.

Zdroj: TASR/Roman Hanc

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom zápase 3. kola Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1. Víťazný gól hostí strelil v 82. minúte Juha Pirinen.

Prvý polčas

O prvú strelu zápasu sa už v 2. minúte postaral domáci obranca Artabe, ale z veľkej diaľky minul bránu a napokon to bol iba jeden z dvoch streleckých pokusov v prvom polčase. Ten priniesol najmä bojovný futbal, avšak s veľkým množstvom nepresností na oboch stranách. Tímy si nedokázali vypracovať gólové príležitosti ani zo štandardných situácií a tak v prvom dejstve dominovala defenzíva.

Druhý polčas

Druhý polčas priniesol zaujímavejšie dianie. Po zákroku na Ošimu v 48. minúte sa domáci márne dožadovali pokutového kopu, no všetko si vynahradili o dve minúty neskôr. Trenčiansky brankár Fryšták podcenil center Žofčáka, podbehol loptu a Trusa ju pohodlne dopravil do brány – 1:0.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Náskok Michaloviec však mal iba trojminútové trvanie, keď sa k strele z ostrého uhla dostal Yem a prestrelil brankára Száraza. Nasledujúce minúty patrili Trenčanom, ktorí herne ožili a snažili sa diktovať hru.

V 82. min domáci neustrážili rohový kop Gažiho, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Pirinen a prekonal Száraza – 1:2.

Trenčanom sa darilo držať hru ďaleko od vlastnej brány, často držali loptu na kopačkách a nepustili domácich k tlaku. Pre AS to bolo po šiestich zápasoch prvé víťazstvo v Michalovciach od marca 2016.

Športové správy

Sumár

MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín 1:2 (0:0)

Góly: 50. Trusa – 53. Yem, 82. Pirinen. Rozhodovali: Marhefka – Poláček, Jánošík, ŽK: Neofytidis (Michalovce), 810 divákov.
MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Kotula (86. Gembický), Artabe, Ranko, Vojtko – Neofytidis – Ošima, Begala (76. Kvocera), Kanu, Žofčák (76. Popovits) – Trusa (63. Magda)
AS Trenčín: Fryšták – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Lavrinčík – Tučný (46. Gaži), Kadák (68. Jendrišek), Zubairu, Azango (90. Ghali)- Ikoba (68. Rahim)

Hlasy trénerov

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce: „V prvom polčase sme boli lepší tím. Vyhrávali sme osobné súboje a dostali sme sa do jednej päťdesiatpercentnej šance. V druhom polčase sme spravili rotáciu v zostave, vyústilo to do streleného gólu. Potom sme po individuálnych chybách dostali dva góly a už sme so zápasom nedokázali nič spraviť.“

Peter Hlinka, tréner AS Trenčín: „Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom dominovalo mužstvo Michaloviec, naši hráči robili veľa chýb a neriešili situácie inteligentným spôsobom. Nedokázali sme nájsť správne riešenia situácií a dostávali sme sa pod tlak. Až na jednu príležitosť však súper nemal gólové šance. Pred druhým polčasom sme boli hlasní v kabíne. Na moje milé prekvapenie sa mužstvo po inkasovanom góle nevzdalo, naopak, rýchlo vyrovnalo. Postupne sme kontrolovali hru, pridali sme aj druhý gól. Suma summarum je naše víťazstvo zaslúžené.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 1:2 v 3. kole Fortuna ligy
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM