Rôzne Správy

Žiaci ZŠ Novomeského v Trenčíne sa vyznamenali: Pre školu vyhrali nielen defibrilátor

Žiaci uspeli v projekte Záchrana som ja, ktorý sa venuje prvej pomoci, záchrane života, bezpečnosti na cestách a prevencie pred úrazmi.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci ZŠ Novomeského v Trenčíne sa vyznamenali: Pre školu vyhrali nielen defibrilátor
Zdroj: TASR

Automatický externý defibrilátor, zážitkové kurzy prvej pomoci pre žiakov prvého stupňa a certifikovaný kurz prvej pomoci pre učiteľov získali pre svoju školu žiaci Základnej školy na Ulici Novomeského v Trenčíne. Uspeli v celoslovenskom projekte Záchrana som ja.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, projekt Záchrana som ja vzdeláva žiakov v oblasti prvej pomoci, záchrany života, bezpečnosti na cestách a prevencie pred úrazmi. Prostredníctvom neho sa vracia v spolupráci s Nadáciou Allianz na základné školy téma prvej pomoci zážitkovou formou.

Do druhého ročníka projektu sa podľa Ságovej zapojilo 371 škôl, odborná porota z nich vybrala 50, ktoré získali defibrilátor. Vďaka šikovnosti žiakov 3. A triedy a angažovanosti ich učiteľky Eriky Bobotovej sa ZŠ Novomeského ocitla medzi víťaznými školami. Prístroj škole slávnostne odovzdali za účasti zástupcov neziskovej organizácie Falck a záchranárov.

„Školy sú miestom s vysokou koncentráciou pohybu ľudí počas celého dňa. Nielen v škole, ale aj v jej okolí môže dôjsť k vážnym život ohrozujúcim stavom. Do príchodu záchranky je kľúčová práve laikom správne poskytnutá prvá pomoc. Automatický externý defibrilátor môže pri záchrane života zohrávať dôležitú úlohu v prípadoch, keď človek nedýcha a je v bezvedomí. V týchto chvíľach je rozhodujúca každá minúta,“ doplnila Ságová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM