Rôzne Hokej

Zimák v Trenčíne sa bude rekonštruovať: Vláda na to schválila dotáciu

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne sa dočká obnovy. Čo sa opraví z vládnej dotácie?

Ilustračný obrázok k článku Zimák v Trenčíne sa bude rekonštruovať: Vláda na to schválila dotáciu
Zdroj: TASR

Mesto Trenčín chce do budúcej hokejovej sezóny zrekonštruovať interiér a hlavný vchod Zimného štadióna Pavla Demitru. Zámer na vyhlásenie výberového konania na rekonštrukciu schválilo v stredu na svojom zasadnutí trenčianske mestské zastupiteľstvo. Milión eur na rekonštrukciu schválila v stredu vláda SR na výjazdovom zasadnutí v Jesenskom.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka sa rekonštrukcia bude týkať výmeny podložia na celom štadióne, výmeny všetkých sedadiel, rekonštrukcie šatne pre hostí a hlavnej vstupnej brány.

„Vyhlásenie súťaže predpokladám niekedy na prelome februára a marca, súťaž by mala trvať asi dva mesiace a ak všetko pôjde podľa plánu, tak si myslím, že v máji by sa mala začať rekonštrukcia. Za päť mesiacov by sa to malo zvládnuť, čiže nová sezóna by sa už mala začať vo vynovených priestoroch,“ doplnil Rybníček.

Ako dodal, dotácia je výsledkom osobného stretnutia s premiérom Petrom Pellegrinim, podľa Rybníčka premiér uznal dôležitosť investovania do športovej infraštruktúry v Trenčíne. Schválenie dotácie potvrdila aj hovorkyňa predsedu vlády Patrícia Macíková. 

„Môžem potvrdiť, že vláda dnes na svojom výjazdovom rokovaní v Jesenskom schválila v rámci rokovania aj jeden milión eur, ktorý je vyčlenený na rekonštrukciu štadióna v Trenčíne,“ skonštatovala Macíková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Mení sa aj futbalový štadión…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM