Rôzne

Život Trenčanov by mal byť pestrejší: Posádkový klub čakajú lepšie časy

Bývalý Dom Armády v Trenčíne chcú viac zapojiť do kultúrneho života obyvateľov mesta. Aké sú plány?

Ilustračný obrázok k článku Život Trenčanov by mal byť pestrejší: Posádkový klub čakajú lepšie časy
3
Galéria
Zdroj: TASR

Posádkový klub Ozbrojených síl SR zostane v rukách rezortu obrany, ale jeho potenciál chcú ponúknuť vo väčšej miere aj na kultúrne vyžitie obyvateľov Trenčína. Po štvrtkovom stretnutí s primátorom Trenčína Richardom Rybníčkom to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

„V najbližších týždňoch bude dokončená rekonštrukcia hlavnej kultúrnej haly a od jesennej divadelnej sezóny bude k dispozícii pre kultúrne podujatia v meste. Verím, že COVID-19 nám to nepokazí. Spoločne s mestom Trenčín budeme hľadať možnosti ďalšej rekonštrukcie budovy a budeme hľadať možnosti, ako ju čo najviac zapojiť do života Trenčanov,“ skonštatoval šéf rezortu obrany.

Podľa Rybníčka je veľmi dôležitá jasná informácia ministra, že Posádkový klub zostane v majetku ministerstva obrany a nie je žiadny predpoklad, že by mesto, kraj či iný subjekt žiadali o prevod tohto majetku.

„Armáda považuje tento objekt za veľmi dôležitý, keďže je to jediný kultúrny objekt takéhoto významu. Vážim si, že ministerstvo obrany je pripravené spolupracovať s mestom Trenčín na kultúrnom využití tejto budovy a hľadať do budúcnosti možnosti, ako ju zrekonštruovať. Takáto jasná reč tu doteraz chýbala,“ doplnil trenčiansky primátor.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Posádkový klub v Trenčíne (bývalý Dom armády)
3
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM