Správy Samospráva

Zmeny v dozornej rade Oblastnej organizácie cestovného ruchu v Trenčíne?

Návrh na odvolanie člena Oblastnej organizácie cestovného ruchu v Trenčíne poslancom predložil primátor Richard Rybníček. Aký mal na to dôvod?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v dozornej rade Oblastnej organizácie cestovného ruchu v Trenčíne?
Zdroj: shutterstock

Trenčianske mestské zastupiteľstvo v stredu uznesením odporučilo odvolať člena dozornej rady Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trenčín a okolie poslanca Ladislava Matejku a do dozornej rady odporučilo valnému zhromaždeniu OOCR schváliť poslanca Martina Petríka. Návrh predložil poslancom primátor Trenčína Richard Rybníček.

Dôvodom návrhu na odvolanie Matejku z funkcie člena dozornej rady je podľa Rybníčka skutočnosť, že Matejka sa z doterajších štyroch zasadnutí dozornej rady OOCR Trenčín a okolie zúčastnil iba jediného.

Doterajší člen dozornej rady Matejka nechcel návrh na jeho odvolanie komentovať, prekvapilo ho však, že jeho odvolanie z funkcie s ním nikto nekomunikoval. Poslanec Miloš Mičega napadol skutočnosť, že v materiáloch na rokovanie zastupiteľstva nebol uvedený dôvod Matejkovho odvolania.

Hlavným cieľom OOCR Trenčín a okolie je podpora cestovného ruchu v širšom geografickom rozsahu. Jej zakladajúcimi členmi sú mesto Trenčín, obce Beckov, Kálnica, Čachtice, Modrovka a štyri súkromné spoločnosti. OOCR Trenčín a okolie vznikla v roku 2016.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM