Marek Vatraľ Kultúra Správy

Bazén v Detskom mestečku v Zlatovciach ožije umením: PROGRAM festivalu Priestor

Cieľom ďalšieho pokračovania projektu Priestor je podľa organizátorov oživiť zabudnuté miesta Trenčína. Čítajte viac, na čo sa tam môžeme teraz tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Bazén v Detskom mestečku v Zlatovciach ožije umením: PROGRAM festivalu Priestor
10
Galéria
Zdroj: Festival PRIESTOR

Komorný festival Priestor, ktorý sa prvýkrát konal vlani v septembri v Parku M. R. Štefánika v Trenčíne bude pokračovať už túto sobotu 4. mája. Cieľom projektu je podľa organizátorov aj naďalej oživovať zabudnuté miesta Trenčína umením a kultúrou.

Tentokrát ale organizátori pozývajú návštevníkov festivalu do vnútorného priestoru v areáli Detského Mestečka v Zlatovciach, kde sa v nefunkčnom vypustenom bazéne predstaví niekoľko žánrovo zaujímavých umelcov.

"Sme veľmi radi, že sa nám so súhlasom mesta Trenčín a riaditeľky ZŠ Na dolinách Anne Plachkej podarilo zorganizovať kultúrny program v tak netypickom priestore a veríme, že to bude zaujímavý umelecký zážitok. Je nám samozrejme ľúto, že bazén je v stave v akom je a aj preto sme sa rozhodli oživiť ho takýmto spôsobom,'' prezradila jedna z organizátorov festivalu Terina Barčáková.

Okrem pozoruhodných hudobných projektov tu bude podľa organizátorov prebiehať aj výstava projektu Hlava 5. Jej cieľom bolo zmapovať umelecké inštalácie, ktoré vznikli v období rokov 1965–1989 v Trenčíne. Návštevníci sa podľa nich budú môcť zadarmo zúčastniť aj kurzu animácie, ktorý povedie absolventka VŠVU a grafická dizajnérka Lucia Mlynčeková.

„Cieľom Priestoru je upozorniť na zaujímavé, ale nefunkčné miesta a zároveň o nich otvoriť diskusiu,“ doplnila na margo pripravovaného pokračovania festivalu ďalšia organizátorka Natália Kaščáková.

Vzhľadom k tomu, že Detské mestečko a časť Zlatovce je mierne odľahlá lokalita, organizátori aj z toho dôvodu pre návštevníkov zabezpečili bezplatnú kyvadlovú dopravu, ktorá bude premávať z Hasičskej ulice v časoch 17:30 a 19:30 hod. a taktiež dvakrát pôjde aj smerom do mesta a to v časoch 23:30 a 1:30 hod.

Na záver ešte usporiadatelia dodali, že už v septembri sa môžu ľudia tešiť na tretie pokračovanie projektu Priestor, ktorý sa bude opäť konať v Parku M. R. Štefánika.

Program festivalu Priestor II

  • 17:00 / Otvorenie
  • 17:00–19:00 / Workshop a animácie
  • 17:00–18:00 / 3ever
  • 18:00–18:45 / Komorný orchester mesta Trenčín
  • 19:00–20:00 / Whithe
  • 20:30–21:30 / FLVCRVM
  • 21:45–22:45 / Ventolin
  • 23:00 – 00:00 / Isama Zing
  • 00:00 – 01:00 / Elýščítat

Detské mestečko architekta Petra Brtka je Národnou kultúrnou pamiatkou

Druhé pokračovanie festivalu Priestor sa uskutoční v areáli Detského mestečka v
10
Galéria
Zdroj: Katalóg architekt Peter Brtko

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z TRENČÍNA a okolia.

Magická atmosféra festivalu Priestor v Parku M. R. Štefánika v Trenčíne

V OBRAZOCH: Festival PRIESTOR 2018
10
Galéria
Zdroj: Festival PRIESTOR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM