Hokej

Cenné víťazstvo pred očami legiend Dukly: Trenčín porazil majstra!

Hokejová Dukla Trenčín si pripomenula 30. výročie zisku československého titulu. Špeciálne dresy priniesli šťastie.

Ilustračný obrázok k článku Cenné víťazstvo pred očami legiend Dukly: Trenčín porazil majstra!
12
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili v piatkovom zápase 43. kola Tipos extraligy nad HKM Zvolen 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil v piatej sérii Radovan Tybor.

Prvá tretina

V Trenčíne sa hralo od začiatku aktívne a puk sa presúval zo strany na stranu. Prvú vážnejšiu šancu mal domáci Minárik, keď sa v 5. minúte natlačil až k Rahmovi, ale neprekonal ho. Na druhej strane nepochodila Osterberg, ktorý dorážal puk pred pozorným Bownsom. Aktívnejší boli hostia, no prvý gól prišiel v 9. minúte na druhej strane. Chovan potiahol puk do pásma, vymenil si ho s Tyborom, prešiel poza bránku a odtiaľ nachytal Rahma, ktorý si nepostrážil priestor pri žŕdke – 1:0.

V 13. minúte sa Krieger prekľučkoval až k zakončeniu, no trafil len bočnú sieť. Osterbergovu šancu zmaril opäť Bowns. Domáci mohli pridať druhý gól v 16. minúte, no Rahm sa stihol presunúť a betónom vyrazil strelu Berishu.

Druhá tretina

Domáci si v úvode druhého dejstva zahrali v krátkom slede tri presilovky, takmer 40 sekúnd aj piati proti trom, ale gól dali až pri rovnovážnom stave. Po početnej výhode pokračovali v tlaku, Kudla prihral spoza bránky Rehušovi a ten zvýšil v 29. minúte na 2:0. Zvolen sa dostal do väčšej šance až v 33. minúte, no Bowns vychytal veľkú príležitosť Csányi.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Hostia sa však dočkali o tri minúty neskôr. Nemčík išiel na trestnú za krošček a jeho zbytočný faul potrestal strelou švihom Zuzin – 2:1. Trenčania potom nevyužili ani svoju štvrtú presilovku v zápase a následne im opäť ukázali ako sa to robí hostia. V 39. minúte prihral spoza bránky Viedenský a Puliš vyrovnal na 2:2.

Tretia tretina

Po druhej prestávke však išiel opäť do vedenia domáci hokejisti, keď sa ubránili oslabeniu a z následného protiútoku sa presadil Valach – 3:2. V 47. minúte mohol zvýšiť náskok Mahbod, pri úniu ho zastavil Hračko, no faulovaný hráč trestné strieľanie nepremenil. Trenčín dovolil súperovi za 14 minút tretej tretiny len tri strely na bránku a keď v 55. minúte zvýšil Sojčík po chybe Rahma na 4:2, zdalo sa, že je vymaľované.

Zvolenčania však o minútu znížili zásluhou Osterberga a tak to bola v závere ešte dráma. Najprv mohol rozhodnúť v nájazde Tybor, no neuspel a tak prišiel trest na druhej strane. Pri hre bez brankára sa presadil strelou z uhla Krieger – 4:4.

Správy z Trenčína a okolia

Predĺženie a nájazdy

V predĺžení si oba tímy vypracovali niekoľko príležitostí, no nedotiahli ich do konca a tak museli o víťazovi rozhodnúť nájazdy.

V nich viedli hostia po góle Zuzina, no vo štvrtej sérii vyrovnal Bezúch a následne rozhodol o výhre domácich Tybor, keď na druhej strane zaváhal Puliš.

Sumár

HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen 5:4 pp a sn (1:0, 1:2, 2:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 9. Chovan (Tybor), 29. Rehuš (Kudla, Nemčík), 42. Valach (Mahbod), 55. Sojčík (Lemcke, Tybor), rozh. nájazd: Tybor – 36. Zuzin (Kotvan, Puliš), 39. Puliš (Viedenský, Zuzin), 56. Osterberg (Leskinen, Kotvan), 59. Krieger (Kotvan). Rozhodovali: Stano, Müller – Valo, Ordzovenský, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1631 divákov.
Trenčín: Bowns – Lemcke, Kudla, Chovan, Nemčík, Chromiak, Starosta, Urban – Tybor, Mahbod, Duda – Berisha, Sojčík, Valach – Minárik, J. Švec, Honzek – Bezúch, Rehuš, Gaťár – Krajčovič
HKM Zvolen: Rahm – Hain, Kotvan, Roy, Meliško, Kubka, Hraško, Sládok – Puliš, Viedenský, Jedlička – Osterberg, Krieger, Leskinen – Saracino, Mikúš, Zuzin – Török, Marcinek, Csányi

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM