Kultúra

Fašiangy ovládnu Trenčianske Teplice: Aspoň v menšom to ROZTOČIA priamo v centre

Je sa na čo tešiť. Fašiangovú tradíciu v kúpeľnom meste napriek pandemickým opatreniam zachovajú.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangy ovládnu Trenčianske Teplice: Aspoň v menšom to ROZTOČIA priamo v centre
31
Galéria
Zdroj: TASR

Fašiangy v kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice nebudú tento rok vo zvyčajnej forme, radnica však napriek tomu symbolickú tradíciu zachová. Informovala o tom Barbora Zajačková z mestského úradu.

Folklórny program

Mesto Trenčianske Teplice sa podľa nej rozhodlo aspoň symbolickou formou a napriek aktuálne platným opatreniam pripraviť folklórny program v srdci mesta. Chce tak podporiť najmä úsilie miestnych podnikateľov v gastronómii, ktorí pripravujú práve počas nadchádzajúceho víkendu fašiangové a zabíjačkové špeciality, niektorí dokonca vlastné výrobky.

Podľa primátorky Trenčianskych Teplíc Zuzany Frajkovej Ďurmekovej je faktom, že práve gastronomické prevádzky pandémia zasiahla veľmi výrazne. Stánkový predaj na základe platných opatrení počas tohtoročných fašiangov bude chýbať.

Správy z Trenčína a okolia

Sprievod v maskách

„Nie je možné všetko pripraviť tak, ako by sme si priali, verím, že o rok bude situácia už priaznivejšia a naplno to roztočíme, ako sa na fašiangy patrí. Som však rada, že aspoň symbolicky pripomenieme ľuďom atmosféru fašiangov kvalitnou hudbou, maskami a potešia nás aj deti s učiteľmi z miestnej základnej umeleckej školy," uviedla primátorka.

Fašiangy v Trenčianskych Tepliciach odštartujú v sobotu (19. 2.) dopoludnia na Kúpeľnom námestí tónmi folklórnej hudby, nebude chýbať fašiangový sprievod v maskách, deti z miestnej ZUŠ a program vyvrcholí popoludní vystúpením sestier Bacmaňákových z Kysúc.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM