Rôzne

Gastrocentrum v centre Trenčína prejde renováciou: Pozrite VIZUALIZÁCIE

TSK zrekonštruuje za veľkú čiastku prevádzku Gastrocentra pod Brezinou. Zistili sme, čo všetko projekt zahŕňa.

Ilustračný obrázok k článku Gastrocentrum v centre Trenčína prejde renováciou: Pozrite VIZUALIZÁCIE
4
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zrekonštruuje za takmer tri milióny eur prevádzku Gastrocentra v centre Trenčína. Zariadenie prevádzkuje Stredná odborná škola (SOŠ) obchodu a služieb v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková, komplexná rekonštrukcia viac ako 30-ročného Gastrocentra pod Brezinou v Trenčíne by si mala vyžiadať takmer tri milióny eur, asi 2,8 milióna eur bude hradených zo zdrojov Európskej únie. TSK sa na projekte bude podieľať sumou približne 146 000 eur.

„Projekt zahŕňa novú fasádu, strechu vrátane zelených prvkov, vybudovanie výťahov, modernizáciu a zatraktívnenie prevádzok či nové vybavenie kuchýň, reštaurácie a cukrárne. Na budove sa vymenia okná, dvere aj presklené steny,“ informovala Lamačková.

Žiaci zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne, ktorí v budove vykonávajú svoju prax, sa tak dočkajú nielen nových priestorov. „Modernizácia sa dotkne aj vyučovacieho procesu nákupom softvéru a novej techniky,“ uzavrela Lamačková s tým, že TSK už dostala právoplatné stavebné povolenie a projekt komplexnej rekonštrukcie Gastrocentra sa môže oficiálne začať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj vizualizácie projektu.

VIZUALIZÁCIE prevádzky Gastrocentra pod Brezinou po rekonštrukcii
4
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM