Rôzne

Trenčiansky vnútroblok čaká veľká zmena: Pozrite si VIZUALIZÁCIE

Trenčín zrevitalizuje za slušnú sumu vnútroblok na sídlisku Sihoť. Zistili sme, ktorej časti mesta sa to presne týka.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky vnútroblok čaká veľká zmena: Pozrite si VIZUALIZÁCIE
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Mesto Trenčín zrevitalizuje vnútroblok na sídlisku Sihoť. Samospráva na projekt získala nenávratný finančný príspevok takmer 191 000 eur z eurofondov.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, cieľom projektu je spríjemniť toto územie s dôrazom na aktivity detí a urobiť konkrétne ekologické opatrenia s ohľadom na klimatické zmeny.

„Komplexná revitalizácia sídliskovej zelene sa dotkne polouzavretého vnútrobloku medzi ulicami Márie Turkovej a Hodžovej, pri materskej škole Slimáčik, na sídlisku Sihoť. Na ploche s rozlohou 2036 štvorcových metrov pribudnú lavičky, odpadové nádoby, detské hracie zariadenia, drobná architektúra, bezbariérové prístupy, obnovia sa chodníky, spevnené plochy i osvetlenie. Zároveň sa tu zvýši podiel verejnej zelene, vrátane drevín, živých kríkových plotov, kvetov a trávnatých plôch,“ uviedla hovorkyňa.

V priestore sa podľa nej počíta s integráciou prvkov zelenej a sivej infraštruktúry pre trvalo udržateľné hospodárenie so zrážkovými vodami. Dažďové odpadové vody budú odvádzané zo spevnených plôch do priľahkého terénu cez drenážne rúry do vsakovacej jamy osadenej v zelených plochách.

Celkové náklady na revitalizáciu predpokladá samospráva vo výške viac ako 200 000 eur, financovaná bude prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu, piatimi percentami sa na projekte bude podieľať mesto Trenčín.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Pozrite si aj vizualizácie a súčasný stav.

VIZUALIZÁCIE: Takto by mal vyzerať vnútroblok na Sihoti, pri škôlke Slimáčik
8
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM