Rôzne

Koniec cestám na zberný dvor: Spotrebičov sa v Trenčíne zbavíme ľahko a zadarmo

Starej bielej techniky zbaví Trenčanov zmluvný partner mesta bezplatne. Zisťovali sme, ako to funguje.

Ilustračný obrázok k článku Koniec cestám na zberný dvor: Spotrebičov sa v Trenčíne zbavíme ľahko a zadarmo
Zdroj: TASR

Starých veľkých elektrospotrebičov, najmä bielej techniky, sa môžu od februára Trenčania zbaviť aj bez toho, aby ich odvážali do zberného dvora. Službu bezplatného zberu elektroodpadu a jeho odvozu na ekologickú recykláciu zabezpečuje zmluvný partner mesta Trenčín Envidom – Združenie výrobcov elektrospotrebičov.

Ako informovala PR manažérka združenia Jana Nahálková, prvý tohtoročný zber v Trenčíne sa uskutoční v sobotu 1. februára. Službu si podľa nej treba objednať na webovej stránke www.zberelektroodpadu.sk. V sekcii stránky „objednať“ si ľudia zvolia vyhovujúci termín zberu v Trenčíne a v online objednávke poskytnú svoje kontaktné údaje, druh a množstvo spotrebičov, ktoré potrebujú odviezť.

„Trenčania sa môžu pohodlne, ekologicky a zadarmo zbaviť napríklad chladničiek, mrazničiek, umývačiek riadu, práčok, sušičiek, sporákov, rúr, ale aj varných dosiek, mobilných klimatizácií, radiátorov, ohrievačov, mikrovlniek či vysávačov. Ak nahlásia do zberu aspoň jeden väčší spotrebič, spolu s ním im odvezú aj iné menšie spotrebiče,“ doplnila Nahálková s tým, že nezabezpečujú zber televízorov a monitorov.

Ako dodala, je dôležité, aby Trenčania nevykladali svoje staré spotrebiče na ulicu. Môžu sa k nim dostať nelegálni zberači, ktorí vyberú hodnotné súčiastky a spotrebič nezrecyklujú. Záujemcovia o zber elektroodpadu by sa podľa nej mali nahlásiť čo najskôr, objednávanie sa ukončuje dva dni pred termínom zberu. Ďalší termín zberu elektrospotrebičov v Trenčíne je 7. marca.

„V Trenčíne poskytujeme službu bezplatného zberu elektroodpadu raz za mesiac. V prípade zvýšeného záujmu o zber je možné, že ju začneme poskytovať aj častejšie,“ uzavrela Nahálková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM