Rôzne

Ivermektín je k dispozícii pre celý región: Myjava však zabezpečila toho viac

V boji proti koronavírusu vytiahlo svoje zbrane aj mesto Myjava, ktoré zabezpečilo pre občanov ivermektín, artemisinín a oxymetre.

Ilustračný obrázok k článku Ivermektín je k dispozícii pre celý región: Myjava však zabezpečila toho viac
Zdroj: Instagram.com/hysteric_bear_ted

Mesto Myjava zabezpečí v rámci boja proti pandémii pre občanov mesta a regiónu liečivo ivermektín, výživový doplnok artemisinín aj oxymetre. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.

Ivermektín

Liečivo je od štvrtka (1. 4.) k dispozícii na predpis v lekárni v nemocnici.

„Zabezpečili sme 50 000 tabletiek a je ho dostatok. Navyše ho vieme vždy objednať a doplniť. Nechceli sme to preháňať, ale pre ľudí z regiónu je ho dosť. Riešili sme to aj s lekármi, aj s tými, ktorým sa toto riešenie nepozdáva. Predpísanie lieku zostáva na obvodných lekároch," doplnil primátor.

Pomôcky

Mesto bude tiež distribuovať podporné liečebné prostriedky s artemisinínom všetkým pozitívne testovaným občanom Myjavy na nový koronavírus. „Doplnok je určený priamo pre pozitívne testovaného občana, ako aj pre členov jeho domácnosti, ktorí s ním prichádzajú pravidelne do styku. Doplnok bude samospráva poskytovať svojim občanom, ktorých sa to týka, zadarmo," informoval Halabrín.

Okrem toho mesto zabezpečilo 30 kusov pulzných oxymetrov. Prístroje slúžia na zmeranie saturácie kyslíka v krvi, pulzu a môžu včas odhaliť komplikácie spôsobené novým koronavírusom. „Časť bude odovzdaná nemocnici, časť bude využitá v zariadeniach sociálnych služieb v meste. Väčšina bude slúžiť na zapožičanie občanom, ktorí budú na odberných miestach zriadených samosprávou pozitívne testovaní na prítomnosť nového koronavírusu. Ak sa osvedčia, sme pripravení dokúpiť ďalšie," vysvetlil primátor Myjavy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM