Aktualizované Hokej

Je to možné? Trenčianskym hokejistom nestačilo ani vedenie 4:0, FOTO

Po prvej tretine prvého duelu štvrťfinále play-off sa zdalo, že je rozhodnuté, lenže Dukla Trenčín stratila zápas, ktorý nemala.

Ilustračný obrázok k článku Je to možné? Trenčianskym hokejistom nestačilo ani vedenie 4:0, FOTO
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 5:4. Domáci v premiére vo vyraďovacích bojoch dokázali otočiť skóre z 0:4. Ich víťazný gól vsietil v 53. minúte Marek Bartánus. Druhý zápas série hranej na štyri víťazné zápasy je na programe v sobotu 3. apríla od 18.00 hod. opäť na michalovskom ľade.

Prvá tretina

Domáci chceli svoju premiérovú púť v play off začať úspešnou prvou tretinou, ale stal sa presný opak. Trenčania sa v nej prezentovali vysokou úspešnosťou streľby a najmä v presilovkách zaskočili Michalovčanov. V 8. minúte sa schyľovalo k presilovke Trenčína, ale počas signalizovaného trestu Sádecký dorazil Okuliarovu strelu – 0:1. V 10. minúte sa už hostia dostali k početnej výhode a tú už po 11 sekundách využil Sojčík, keď tečoval Starostovu strelu – 0:2.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Domáci sa nevedeli dostať do tempa a nepomohla im ani presilovka v 15. minúte, v ktorej čelili protiútoku Krajča. Presilovka hostí v 18. minúte znamenala ďalší gól, keď na 0:3 upravil Sojčík. Krátko na to sa nemýlil pred bránkou osamotený Berisha a zvýšil na 0:4.

Druhá tretina

Domáci zmenili do druhej tretiny nielen brankára, ale aj herný prejav. K stíhacej jazde im pomohla presilovka v 25. minúte, keď sa Erkinjuntti stal prvým michalovským strelcom v play off. Domácich to nabudilo a entuziazmus im pridal aj gól na 2:2 v 28. minúte, keď Lalancette tečoval strelu McCormacka.

Trenčiansky tréner reagoval oddychovým časom, ale ani to nezastavilo stíhaciu jazdu domácich.

Trenčanom nevrátil náskok v sľubnej šanci Starosta a od 32. minúty už bolo 3:4. Presilovkovú kombináciu zakončil pohotovou strelou Bartánus. Trenčania stratli istotu a v 36. minúte aj najtesnejší náskok. Pred Valentovou bránkou neustrážili Galamboša a bolo 4:4.

Tretia tretina

Tretia tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy dávali väčší pozor na chyby. Bližšie ku gólu v nej boli domáci, ale Valent viackrát podržal svoj tím. V 53. minúte sa domáci dostali k ďalšej presilovke, v ktorej ich obrat dokonal Bartánus.

V 58. mohol poistiť víťazstvo domácich Galamboš, ale v trestnom strieľaní neuspel. Hostia sa v závere snažili vystupňovať tlak, ale bez gólového efektu.

Sumár

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 4:4 (0:4, 4:0, 1:0)

Góly: 25. Erkinjuntti (Korhonen, Regenda), 27. Lalancette (McCormack, Šedivý), 32. Bartánus (Šedivý, Takáč), 36. Galamboš (Lalancette, Korhonen), 53. Bartánus (Šedivý, Takáč) – 8. Sádecký (Okuliar), 10. Sojčík (Okuliar, Ackered), 18. Sojčík (Okuliar, Paukovček), 20. Berisha (Valach). Rozhodovali: Müllner, Žák – Gegáň, Hercog, vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Švec (Trenč.) 10 min. OT za vrazenie na mantinel, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek (21. Škorvánek) – Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda – Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti – Takáč, Suja, Hickmott – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka – Lačný, Chalupa
HK Dukla Ingema Michalovce: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, Švec, Kettunen – Krajč, Valach, Beták – Ferenyi

Hlasy trénerov

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: „Vedeli sme, že to bude ťažké. Trenčín hral predkolo play off, my sme 12 dní nehrali zápas. V úvode zápasu sme mali niekoľko gólových príležitostí a hrali sme dobre. Potom sme však prehrali veľa osobných súbojov a súper bol veľmi dobrý aj v presilovkách. Za stavu 0:4 po 1. tretine sme boli v ťažkej situácii. Pred druhou tretinou sme si prešli základné veci, začali sme v nej viac hrať telom, vyhrávať súboje a celkovo sme hrali lepšie. Mali sme aj šťastie, ale som, samozrejme, hrdý na to, že sme dokázali zápas otočiť z 0:4 Vyhrali sme historicky prvý zápas Michaloviec v play off a už sa tešíme na ďalší duel."

Ján Pardavý, tréner HK Dukla Trenčín: „Ťažko sa trávi takýto zápas. Mali sme zlý vstup do zápasu, v niekoľkých striedaniach sme pokazili rozohrávku. Potom nám napadali góly, viedli sme 4:0 a mali sme výborne rozohratý zápas. Druhá tretina bol z našej strany absolútny kolaps. To, čo sme si povedali v kabíne, neplatilo a robili sme fauly a chyby v našom pásme. Súper nás za to potrestal gólmi a vyrovnal. Pred treťou tretinou sme si povedali, že sa začína nový zápas. Žiaľ, prišlo ďalšie oslabenie, v ktorom súper rozhodol. Ešte sme mali šance na vyrovnanie. V konečnom dôsledku je v play off jedno, či je to prehra 4:5 alebo 0:9. V každom prípade je to bod pre Michalovce. Naši hráči musia pochopiť, že v play off môže každá maličká chyba zlomiť zápas. Je veľa vecí, ktoré nám dnes nefungovali."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 5:4 (1. zápas štvrťfinále)
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM