Marek Vatraľ Správy Samospráva

Na Karpatskej ulici v Trenčíne pribudne nová cyklotrasa: Kedy sa začnú práce?

Vyznačený koridor pre cyklistov by mal byť dlhý viac ako 600 metrov, pričom projekt počíta nielen s bezbariérovými a osvetlenými priechodmi pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Na Karpatskej ulici v Trenčíne pribudne nová cyklotrasa: Kedy sa začnú práce?
Zdroj: TASR

Práce na novej cyklotrase na Karpatskej ulici by mali začať v priebehu apríla. Informovala o tom trenčianska radnica na oficiálnej web stránke mesta.

Radnica ešte ďalej dopĺňa, že mesto čakalo pol roka na kontrolu verejného obstarávania a keďže to podľa nej dopadlo dobre, je isté, že v Trenčíne nová cyklotrasa pribudne.

„Cyklistický pruh na spoločnej cestičke pre chodcov a cyklistov bude dlhý 270 metrov, vyznačený bude koridor pre cyklistov v dĺžke takmer 630 metrov a v rámci stavby sa počíta aj s bezbariérovými a osvetlenými priechodmi pre chodcov s vodiacou líniou pre zrakovo postihnutých a spomaľovacím prahom v križovatke s Rybárskou ulicou. Samozrejme, všetko bude doplnené kompletným vodorovným a zvislým dopravným značením,“ vysvetľuje radnica Mesta Trenčín.

Projekt je podľa informácií radnice spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85 percent, pričom 10 % financií naň pôjde zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a 5% doplatí mesto zo svojho rozpočtu.

„Trenčín teda získa takmer 119 tisíc eur a z vlastných zdrojov doplatí necelých 6 300 eur. Celá stavba bude teda stáť takmer 125 tisíc eur. Mesto Trenčín sa v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu zapojilo do výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR s projektom Zvýšenie mestskej mobility budovaním siete cyklistickej infraštruktúry v Trenčíne: Trasa C – ul. Karpatská. Projekt bol úspešne vyhodnotený, Trenčín získal europeniaze na jeho realizáciu, uskutočnilo sa verejné obstarávanie a jeho kontrola dopadla tiež bez výhrad. Začiatok výstavby je teda už blízko. Zhotoviteľom bude víťaz obstarávania – Cesty Nitra, a.s.,“ upresnila radnica k pripravovanému projektu novej mestskej cyklotrasy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

V Trenčianskom kraji je veľa cyklotrás. Pozrite si video, ako vyzeralo otvorenie Vážskej cyklotrasy v susednom okrese.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM