Marek Vatraľ Správy Komunálne voľby

Najmladší zvolený poslanec v Trenčíne Martin Trepáč (20): Z výsledku volieb som bol dojatý!

V rámci zastupiteľského zboru v Trenčíne je Martin Trepáč najmladším novozvoleným poslancom. Vo volebnom obvode, za ktorý kandidoval bolo podľa jeho slov veľa súperov, no veriť si neprestával.

Ilustračný obrázok k článku Najmladší zvolený poslanec v Trenčíne Martin Trepáč (20): Z výsledku volieb som bol dojatý!
Zdroj: Martin Trepač

Trenčianski voliči si na volebné obdobie 2018 – 2022 zvolili do zastupiteľského zboru 25 poslancov. 16 z nich majú skúsenosti z predchádzajúceho volebného obdobia a deviati z nich budú v Mestskom zastupiteľstve v Trenčíne novými tvárami.

Jednou z nich je aj novozvolený 20-ročný študent Martin Trepáč, ktorý je zároveň najmladším poslancom mestského parlamentu. Vo voľbách kandidoval za Kresťanskodemo­kratické hnutie a vo volebnom obvode č. 3 získal 1773 platných hlasov.

Ako sám povedal, do mestského zastupiteľstva by podľa neho mali kandidovať aj mladí ľudia.

„Ako študent to viem ešte viac posúdiť, keďže my mladí a študenti máme tiež mnoho problémov, ktoré nemáme s kým riešiť alebo sa neodvážime obrátiť na starších. Preto ako najmladší poslanec chcem zastupovať aj mladú generáciu, ktorá chce sa chce angažovať a byť aktívna. Bola to pre mňa taká výzva, ktorá sa buď splní alebo nie. A o to väčšia, že som kandidoval ako najmladší a ako študent. Všetci moji známi, kamaráti, ktorí ma veľmi dobre poznajú tvrdili, že ja sa tam musím dostať a podľa nich sa tam aj dostanem. Aj keď boli tam malé obavy aj z mojej strany. Táto výzva sa splnila. Bolo to hlavne z mojej iniciatívy, ale aj z odporúčania známych,“ prezradil o svojej kandidatúre pre Trenčín24 Martin Trepáč.

Ako ďalej v rozhovore doplnil, sám žije aktívnym životom a je pripravený vždy každému pomôcť. Komunálna politika ho podľa jeho slov začala zaujímať, keď dosiahol plnoletosť a prvýkrát mohol voliť. Práve v tomto období sa začal zaujímať aj o problematiku mesta a jeho dianie.

A ako prežíval svoj prvý volebný úspech?

„Priznám sa, že z toho finálneho výsledku som bol naozaj dojatý. Čakal som celú noc na výsledky a oficiálne mi prišla správa asi po pol 3 ráno, kedy som sa začal neskutočne tešiť. Pre mňa ako pre mladého človeka je to obrovský úspech. Tieto voľby kandidovalo menej ľudí, čiže som vedel, že musím dostať aspoň 1000 hlasov, aby som prešiel. Volebný obvod Sever bol veľmi ťažký a ja veľmi známy. Kandidovalo tu naozaj veľa ťažkých súperov a mňa to nesmierne teší, že som sa dokázal prebojovať na 6. miesto a predbehnúť dokonca známeho poslanca. Nebude to ľahké, ale teším sa zo svojho mandátu,“ uviedol Martin.

Zároveň zopakoval, že všetkým svojim voličom nesmierne ďakuje za prejavenú dôveru a odkazuje im, že jeho predvolebné heslo „Som tu pre všetkých Trenčanov“ stále platí.

Hoci o svojich hlavných témach voličov informoval ešte v predvolebnom období, opýtali sme sa ho, aké sú jeho priority, ktorými sa chce ako poslanec primárne zaoberať.

„Ako poslanec sa chcem teda venovať: podpore kultúry, hudobných akcií a koncertov, vytvoreniu kultúrnych akcií na letnej plavárni pre verejnosť, zapájaniu sa do mestských podujatí a ich organizácií, podpore športu a školstvu, podpore neziskových organizácií, podpore cestovného ruchu, deťom a mládeži, podpore nových a inovatívnych projektov, vytvorenie bike-sharingu v meste, pokračovaniu v budovaní cyklotrás, riešeniu parkovania a dopravy v meste a spolupráci s farnosťami. Samozrejme, to sú len moje hlavné body a priority, ale som pripravený venovať sa aj ďalším témam,“ dodal najmladší poslanec Mestského zastupiteľstva v Trenčíne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM