Rôzne

Obnova Trenčianskeho hradu napreduje: Sprístupnia dosiaľ nepoznané objekty, FOTO

Trenčiansky hrad budú môcť záujemcovia už od polovice leta navštíviť aj z jeho južnej strany. Na čom sa pracuje?

Ilustračný obrázok k článku Obnova Trenčianskeho hradu napreduje: Sprístupnia dosiaľ nepoznané objekty, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Práce na zrevitalizovaní a sprístupnení Južného opevnenia Trenčianskeho hradu, v rámci projektu TreBuChET – Trenčín, Bučovice, Chránime Európske Tradície, napredujú. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj.

Novosprístupnené časti

„Už počas letnej sezóny tak verejnosť bude môcť spoznať dosiaľ nepoznané objekty, ktorých rozloha predstavuje takmer tretinu celkovej plochy hradného areálu,“ oznámil TSK.

Ako ďalej uviedli, stavebné práce pokročili napríklad v okolí Mlynskej veže, ktorá poskytne zázemie pre vybudovanie druhého vstupu na hrad a samostatnej pokladne. „Odtiaľ následne návštevníci budú môcť cez lávku prejsť do ďalšej časti Trenčianskeho hradu. Jednou z novosprístup­nených častí hradu bude aj oblasť pod Jeremiášovou vežou, ku ktorej turistov privedie novovybudované vnútorné schodisko,“ doplnila župa.

Časť mosta v Nemecku

Podľa slov trenčianskeho župana Jaroslava Bašku sa od posledného kontrolného dňa, ktorý bol koncom februára, sa za viac ako dva mesiace spravilo naozaj veľa práce aj vzhľadom na súčasnú situáciu. „Podľa zmluvy o dielo mala byť rekonštrukcia dokončená do 30. júna 2020. Avšak kvôli ochoreniu COVID – 19 sa pravdepodobne termín posunie o jeden kalendárny mesiac. Je to spôsobené tým, že niektoré materiály a časti hradného mosta sú v Nemecku,“ povedal.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj zábery z rekonštruovanej časti hradu.

OBRAZOM: Rekonštrukcia Južného opevnenia Trenčianskeho hradu
11
Galéria
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM