Marek Vatraľ Iné športy Šport

Obrovský úspech: Florbalistky z okresu Trenčín sú majsterky sveta!

Florbalistky z klubu NTS FK-ZŠ Nemšová triumfovali na neoficiálnych majstrovstvách sveta vo florbale, ktoré sa konali v Prahe pod názvom Praque Games v niekoľkých kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech: Florbalistky z okresu Trenčín sú majsterky sveta!
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj zajtra oficiálne príjme a následne slávnostne poďakuje florbalistkám z klubu NTS FK-ZŠ Nemšová. Na nedávnych neoficiálnych majstrovstvách sveta vo florbale, ktoré sa konali v Prahe pod názvom Praque Games triumfovali v niekoľkých kategóriách. Informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj.

Z hlavného mesta Českej republiky si priniesli strieborné medaily v kategórii G-12. O skutočný triumf sa však postarali florbalistky v kategórii G-14, ktorú po napínavom finále proti švédskemu tímu Landvetter IBK Wings vyhrali a získali zlato.

Nadšenie z výsledku svojich zverenkýň neskrýval ani tréner Peter Tydlačka, ktorý sa taktiež podieľal na ich úspechu.

„Je to najväčší mládežnícky turnaj na svete. V súčasnosti sa ho zúčastňuje až 400 družstiev z 12 krajín sveta vrátane Číny, Švédska, Fínska, Švajčiarska, Ukrajiny, Česka, Slovinska a mnohých ďalších. Turnaj sa hral až v 25 halách po celej Prahe, keďže tu bolo asi 8000 hráčov z celého sveta, “ informoval o podujatí pre Trenčín 24 tréner Peter Tydlačka.

Prečo sa týmto majstrovstvám sveta hovorí neoficiálne?

„Pretože tie oficiálne existujú iba v kategóriách dospelých a juniorov. Tu sa však predstavujú a súťažia dievčatá a chlapci vo veku od 13 do 18 rokov. Preto sa im hovorí neoficiálne. Radi by sme tak dostali florbal niekde ďalej. Keď sme s ním v Nemšovej v roku 2002 začínali, inšpirovali sme sa práve Českom a pomaly sme začali napredovať, “ vysvetlil Tydlačka.

Atmosféra finálového stretnutia proti švédskemu tímu bola podľa trénera úžasná. Zo strany súpera sa ho podľa neho zúčastnilo viac ako 200 fanúšikov.

„Pocity po víťazstve boli fantastické. Získať zlato je potešenie na duši a každému sa to nepodarí. Prvýkrát sme zlato získali pred siedmymi rokmi a až teraz sa nám podarilo zopakovať úspech. Za ten čas vyrástla nová generácia hráčov, ktorí si aj naozaj sadli. Bolo zaujímavé pozorovať, ako šesťtisícová Nemšová konkuruje mestu Göteborg, ktoré má takmer pol milióna obyvateľov, “ doplnil tréner Tydlačka.

Neoficiálne majstrovstvá sveta vo florbale sa konali v polovici júla v hlavnom meste Českej republiky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM