Filip Chudý Rôzne

Faktory bordovej farby pre Považskú: Sú za tým aj cezpoľní pacienti v nemocnici?

Ľuďom v okrese Považská Bystrica prekáža bordová farba na COVID automate. Odborníčka ozrejmuje situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Faktory bordovej farby pre Považskú: Sú za tým aj cezpoľní pacienti v nemocnici?
15
Galéria

Považskobystrický okres zostal od 10. mája na Covid automate spolu s okresom Myjava posledným, ktorému ešte svieti bordová farba. Všetky ostatné slovenské okresy sú na tom lepšie a na testy nemusia chodiť každý týždeň.

Fabriky a migrácia

Podľa považskobystrickej regionálnej hygieničky Renaty Beníkovej bordová farba nášho okresu môže súvisieť aj s faktom, že sú v ňom veľké fabriky, ktoré zamestnávajú veľký počet ľudí, a veľká je aj migrácia ľudí do zamestnania.

„V okrese ešte stále platí sedemdňový antigénový test pri príchode do zamestnania, prípadne schválené výnimky. Rovnako nie sú povolené hromadné podujatia nad šesť osôb, okrem profesionálneho športu,“ doplnila hygienička.

Viac správ zo Slovenska

Rozhoduje domicil

Ako problémom, prečo sa okres Považská Bystrica neprepol do lepšej farby, sa ukazoval hlavne počet pacientov a ich veková štruktúra v nemocnici. Aj tu sa však čísla značne zlepšili.

Ľudia na sociálnych sieťach šíria názory, že sme „bordoví“ preto, že do Považskej Bystrice vozia pacientov z iných okresov. Situáciu ozrejmila regionálna hygienička: „Ľudia z iných okresov (najmä Púchov a Ilava, pozn.), ktorí sú hospitalizovaní v považskobys­trickej nemocnici, sú v zmysle metodiky ministerstva zdravotníctva zaraďovaní do štatistík toho okresu, z ktorého pochádzajú. Nezvyšujú tak počet hospitalizovaných za okres Považská Bystrica.“

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM