Rôzne Video

Kemping pri Manínskej tiesňave ožíva: Roky chátrajúci areál vynovili, VIDEO

Zaujímavé miesto pre turistov. Dlhé obdobie pustnúci kemping neďaleko Manínskej tiesňavy začína ožívať.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Dlhé roky chátrajúci kemping neďaleko národnej prírodnej rezervácie Manínska tiesňava v Považskobys­trickom okrese začína ožívať. Michal Hrkota kúpil pozemok pod kempingom spolu s viac ako 20 zdevastovanými chatkami a od roku 2019 začal kemping zveľaďovať a opäť prevádzkovať.

Viac správ zo Slovenska

Nové chatky

„Kemping bol v pôvodnom stave, ako sa postavil niekedy koncom 60. rokov minulého storočia, bez rekonštrukcie a údržby. Postupne sme to začali rekonštruovať. Zbúrali sme 15 starých chatiek a nahradili ich úplne novými. Sociálne zariadenia sú na pôvodnom mieste, ale sú úplne nové,“ povedal Hrkota s tým, že najväčšiu slávu zažil starý kemping počas Šesťdňových motocyklových súťaží a tradičných motozrazov.

Okrem chatiek je v areáli kempingu možnosť ubytovania aj v stanoch a karavanoch na lúke medzi chatkami. Pribudli nové elektrické prípojky pre majiteľov karavanov. Pre karavany je k dispozícii aj výlevka na ´šedú´ vodu a chemické WC.

Prírodné skvosty

„Do tejto investície sme išli tesne pred pandémiou. Po jej vypuknutí sme mali obavy, ako bude vyzerať turistická sezóna. V konečnom dôsledku ten covid pomohol, ľudia sa vracajú naspäť do prírody. Posledné dve sezóny boli celkom fajn, ľudia čoraz častejšie vyhľadávajú podobný typ relaxu,“ priblížil Hrkota.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

V blízkosti kempingu je podľa neho množstvo prírodných skvostov. Možnosti turistiky ponúka Manínska a Kostolecká tiesňava, Veľký a Malý Manín. Pre cykloturistov nie je problém dostať sa do Súľovských skál. Priamo v kempingu je požičovňa elektrických kolobežiek, klasických i elektrických bicyklov.

Plány

„Cykloturisti vítajú, že sa popri Váhu buduje Vážska cyklomagistrála. Len asi tri kilometre vzdušnou čiarou je jedna z najlákavejších turistických atraktivít Považský hrad. Problémom je, že k nemu nie je žiadna cesta cez Váh. Úroveň cestovného ruchu by zvýšila výstavba lávky cez Váh pre cyklistov a peších turistov. Tá už je v pláne dlhší čas,“ doplnil majiteľ kempingu.

Vo zveľaďovaní Kempingu Manínska tiesňava chce jeho majiteľ pokračovať. Zrekonštruovať chcú ďalšie staré chaty, doplniť služby a areálu dať nový vzhľad a funkčnosť. Tohtoročnú sezónu odštartujú v piatok 6. mája.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si, ako to v kempingu vyzerá.

FOTO: Roky chátrajúci kemping neďaleko Manínskej tiesňavy začína ožívať
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM