Rôzne

Novinky o považskobystrickej MHD: Súťaž predĺžená, premávka sa mení

V spojitosti s mestskou hromadnou dopravou v Považskej Bystrici nastali zmeny. Týkajú sa súťaže aj priamo cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Novinky o považskobystrickej MHD: Súťaž predĺžená, premávka sa mení
Zdroj: Dnes24.sk

Súčasná zmluva mesta Považská Bystrica s Mestskou dopravnou spoločnosťou (prevádzkovateľ MHD, v ktorej mesto vlastní 34 % akcií) sa končí 31. augusta 2020. Ako sme už informovali, mesto vyhlásilo súťaž na „Služby mestskej autobusovej dopravy v meste Považská Bystrica“, pričom celková odhadovaná hodnota zákazky je 36 689 400 € s DPH na dĺžku 10 rokov, pričom ju možno opciou predĺžiť na 15 rokov.

Zmeny

Podľa pôvodných termínov súťaže lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť mala byť do 26. júna 10.00 h a otváranie ponúk malo byť 29. júna o 13.00 h. Vo vestníku Úradu verejného obstarávania však svieti pri tejto súťaži oznam, že lehota bola predĺžená do 6. júla 10.00 h a otváranie obálok bolo stanovené v rovnaký deň o 14.00 h.

MDS zároveň v utorok 30. júna oznámila cestujúcej verejnosti, že od stredy 1. júla bude premávka MHD vedená ako cez prázdniny.

W áno, C nie

Po tejto úprave teda nebudú premávať spoje s označením „c“ (premávajú v pracovné dni školského vyučovania), pôjdu však tie s označením „w“ (premávajú len v pracovných dňoch školských prázdnin).

V rovnakom prázdninovom režime premávala považskobystrická MHD od 11. mája do 2. júna, čiže aj dva dni počas už v tom čase obnoveného školského roka. Do normálneho režimu sa vrátila 3. júna. MDS to vtedy na svojej stránke zdôvodnila tým, že „všetky zmeny v MHD sa vždy robia výhradne na základe písomnej objednávky mesta Považská Bystrica ako objednávateľa tejto služby.“

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM