Filip Chudý Rôzne

Peňaženky si odložte: Nové oblečenie môžeme v Považskej získať aj inak

Na známom mieste v Považskej Bystrici sa uskutoční akcia, z ktorej každý môže odísť s novým oblečením, resp. sa zbaviť toho nepoužívaného.

Ilustračný obrázok k článku Peňaženky si odložte: Nové oblečenie môžeme v Považskej získať aj inak
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

V Parku mládeže pri slnečných hodinách sa v sobotu 20. apríla od 13:00 do 18:00 uskutoční prvý ročník podujatia SWAP oblečenia – Považská Bystrica. Jeho cieľom je predstaviť ľuďom alternatívu ako získať nové oblečenie do šatníka a zároveň šetrný spôsob akým sa vzdať toho, ktoré nám v skrini leží a nenosíme ho. „Je to výmena, pri ktorej môžete priniesť oblečenie a zároveň si môžete domov odniesť niečo nové, nie je však podmienkou niečo priniesť alebo naopak. Zároveň je celá výmena bezpeňažná, takže peňaženky môžete nechať doma,“ znie informácia o tejto akcii.

Organizátorka Barbora Trembošová sa rozhodla toto podujatie zorganizovať po spojení síl s niekoľkými kamarátmi, ktorí jej budú s priebehom pomáhať. „Všímame si, že v iných mestách sú podobné podujatia organizované pravidelne a majú čoraz väčšiu návštevnosť. Nám v našom meste niečo takéto chýbalo. Myslíme si, že je dôležité verejnosť oboznamovať s takouto alternatívou získavania nového a zároveň zbavovania sa už toho nepotrebného oblečenia,“ povedala.

„Chceli by sme toto podujatie prinášať medzi ľudí pravidelne a spojiť ho aj s rôznymi workshopmi a prednáškami napríklad o tom, čo všetko stojí za cestou obyčajného trička na pulty odevných spoločností a aký veľký je celý tento priemysel tvorca odpadu,“ uviedla Trembošová.

Na najbližšom swape budú môcť návštevníci podľa jej slov nájsť okrem pánskeho, dámskeho a detského oblečenia, obuvi a doplnkov, ktoré sami prinesú rovno na podujatie aj oblečenie od second hand predajne Znova nové. „Myslíme si, že niečo pekné si tam nájde každý,“ doplnila.

Na podujatie môžete doniesť oblečenie, obuv a doplnky, ktoré už nenosíte, ale sú zachovalé, čisté, voňavé a pripravené na ďalšie použitie. Organizátori prosia, aby ste nenosili spodné prádlo a oblečenie, ktoré je už značne poškodené alebo nenositeľné. Za podujatím stojí facebooková stránka Jednoduchší svet. Podobné akcie v našom meste v minulých rokoch organizoval aj Cooltajner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto vyzeral prvý SWAP v Trnave

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM