Filip Chudý Kultúra

Privítajme nový mesiac poriadnou akciou: Čo sa bude diať v Považskej a okolí?

Najbližší víkend bude mať prívlastok prvý júnový, pričom vy si ho môžete urobiť aj zábavným. Pozrite zoznam podujatí v našom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Privítajme nový mesiac poriadnou akciou: Čo sa bude diať v Považskej a okolí?
Foto: Rastislav Búgel

CoolKvíz s rekordérom Slavom z Duelu

1. júna o 18:00, Cooltajner – pred domom kultúry

V piatok si budete môcť v Cooltajneri zakvízovať so známym rekordérom Slavom Hlásnym z relácie Slovenskej televízie DUEL. Slavo však tentoraz nebude v pozícii súťažiaceho a vyzývateľa, ale moderátora CoolKvízu.

Parallel

1. júna o 19:00, kino Mier

Komiksová dráma pre dospelých. Prvý slovenský celovečerný komiks o znovunájdení seba samého a snahe prežiť tragickú minulosť od režiséra Matyasa Brycha. Sedem dní prezentujúcich jeden rok, ošumelý byt, dennú rutinu a horu Parralel.

Akcie na Deň detí

Prvý júnový víkend už patrí tradične najmenším. Vybrali sme viacero akcií z nášho mesta a okolia, kde si môžu vaše ratolesti naplno užiť svoj medzinárodný deň. Zoznam si pozrite v odkaze.

Nohejbalový turnaj + športový Deň detí

2. júna, ihrisko v Záskalí

Sobota v Záskalí bude nabitá. O 8:00 začne nohejbalový turnaj, ktorého súčasťou bude od 15:00 športový Deň detí. Občerstvenie zabezpečené.

Big Green Egg´s Flavour Fair Slovensko 2018

2. júna o 11:00, Zámostie

Už 4. ročník festivalu chutí Big Green Egg´s Flavour Fair 2018 sa bude konať v Považskej Bystrici so začiatkom o 11:00 a s oficiálnym ukončením o 16:00. Ide o festival pre milovníkov jedla a gurmánov, ktorí spoločne oslávia výnimočnosť pripravených pokrmov a jeho špecifickú arómu dosiahnutú profesionálnymi kuchármi pripravujúcimi koštovky na originálnom drevnom uhlí.

Bella a Sebastián 3: Navždy priateľmi

2. júna o 16:00, kino Mier

Záverečná časť trilógie o priateľstve medzi Sebastiánom a Bellou. Od posledného príbehu o priateľstve medzi Bellou a Sebastiánom prešli už dva roky. Z Belly sa stala medzičasom mama troch rozkošných šteniatok a zo Sebastiána je už veľký chlapec. Pierre a Angelina budú mať čoskoro svadbu a snívajú o novom živote niekde inde, mimo hôr. Francúzsky rodinný film.

Solo: A Star Wars Story

2. júna o 19:00, kino Mier

Prvé dobrodružstvo Hana Sola – najobľúbenejšieho kriminálnika v galaxii… Naloďte sa na Millenium Falcon a vydajte sa do preďalekej galaxie v najnovšom pokračovaní ságy Star Wars. Počas série eskapád, hlboko v temnom podsvetí, sa mladý pilot Han Solo spriatelí so svojím budúcim parťákom, mohutným chlpatým Chewbaccom, ale stretáva aj notorického gamblera Landa Carlissiana. Na tejto ceste sa zrodí jedna z legendárnych postáv série Star Wars.

Futbal: Považská Bystrica – Trenčín

3. júna o 13:00, futbalový štadión

Futbalistky Považskej Bystrice čaká záverečný duel II. ligy, skupina B. Privítajú v ňom líderky súťaže z Trenčína.

Dámsky klub

3. júna o 19:00, kino Mier

Život štyroch zrelých žien zmení kniha 50 odtieňov sivej. Životnú inšpiráciu občas nájdete aj v tých najnepravdepo­dobnejších miestach. Štvoricu dlhoročných kamarátok spája okrem pevného priateľstva spoločná záľuba v knihách. Pravidelne sa schádzajú vo svojom dámskom knižnom klube. Jedného dňa sa začítajú do erotického románu Päťdesiat odtieňov sivej. Táto voľba sa ukáže viac ako len inšpiratívna… Americká komédia.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Už 42. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci PX Centrom. Záujemcovia si môžu pozrieť výber z fotografií 42. ročníka tejto výstavy do 20. júna. A to v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Karol Matejka: Z mojej tvorby

Kino Mier

Výstava obrazov neprofesionálneho výtvarníka z Považskej Bystrice. Môžete si ju pozrieť do 21. júna v rovnakých časoch, ako výstavu umeleckej fotografie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM