Šport Iné športy

Prvá zo Slovákov: Nikoleta Trníková si vďaka rekordu zapláva so svetovou špičkou

Tento plavecký rok ponúka hneď dva vrcholy. Ako prvá zo slovenských reprezentantov si účasť na ME aj MS vyplávala talentovaná Považskobystričanka.

Ilustračný obrázok k článku Prvá zo Slovákov: Nikoleta Trníková si vďaka rekordu zapláva so svetovou špičkou
8
Galéria

Slovenská reprezentantka v plávaní Nikoleta Trníková vytvorila na kvalifikačnom FINA mítingu v holandskom Eindhovene nový národný rekord na 400 m polohové preteky časom 4:48,72 minúty. Zaistila si ním nielen víťazstvo na podujatí, ale aj limity na svetový šampionát v Budapešti (18. júna až 3. júla), resp. majstrovstvá Európy v Ríme (11. až 21. augusta).

Mohlo by vás zaujímať

Prvá s limitmi

Trníková vylepšila vlastné slovenské maximum z roku 2019 v Kazani (4:50,29). Už skôr v holandskom Eindhovene obsadila vo finále na 200 metrov prsia druhé miesto časom 2:28,68 min, čím si ako prvá zo slovenských reprezentantov zabezpečila limity na MS a ME. Informovala o tom Slovenská plavecká federácia (SPF) v tlačovej správe.

„Som naozaj veľmi rada, takéto niečo som nečakala. Veľmi sa teším z toho, že sa mi podarilo čas stlačiť pod 4 minúty a 50 sekúnd,“ povedala po rekorde členka Považskobystrického plaveckého oddielu.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Spokojný tréner

Spokojnosť neskrýval ani Trníkovej tréner Karel Procházka: „Tiež som veľmi rád, že sa nám konečne podarilo pokoriť čas 4:50 min a konečne sme mali po februárovom covide trošku priestor a čas na to, aby sme sa systematicky pripravovali a aby sme sa dostali do správneho tréningového režimu, ktorý tak potrebujeme.“

„Som rád, že sme si vybrali tieto kvalitné preteky a že tu mohli v slušnej konkurencii pretekať, aj to nám koniec-koncov pomáha. Sme na dobrej ceste a verím, že do ďalších pretekov to bude ešte lepšie,“ doplnil tréner.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM