Rôzne

CSS Bôrik v Nitrianskom Pravne kompletne opravia: Investícia za 12 miliónov eur

Plán je už na svete. Centrum sociálnych služieb Bôrik v Nitrianskom Pravne kompletne zrekonštruujú.

Ilustračný obrázok k článku CSS Bôrik v Nitrianskom Pravne kompletne opravia: Investícia za 12 miliónov eur
Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj

Centrum sociálnych služieb (CSS) – Bôrik v Nitrianskom Pravne (okres Prievidza) kompletne zrekonštruujú. Práce by mali stáť viac ako 12 miliónov eur, informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.

Plán rekonštrukcie

„Projekt komplexnej rekonštrukcie CSS – Bôrik vstúpil do procesu verejného obstarávania. Ak pôjde všetko, ako má, so samotnou realizáciou by sa mohlo začať už budúci rok," uviedol Baška.

Rekonštrukčné práce sa budú týkať budovy centra, ako i areálu. CSS plánuje zabezpečiť nadstavbu nového obytného podkrovia, ktorá bude riešiť nové ubytovacie jednotky. Do nich sa následne presunú klienti z pôvodných izieb, ktoré podľa platnej legislatívy plošne nevyhovujú. Kapacita zariadenia tak zostane 200 klientov.

Správy z hornej Nitry

Stavba na zhorenisku

Súčasťou prác má byť i vybudovanie nového osvetlenia areálu, asanácia čistiarne odpadových vôd, realizácia novej vonkajšej dažďovej kanalizácie, rekonštrukcia spevnených plôch, oddychových zón, vybudovanie novej požiarnej nádrže a nádrže splaškovej kanalizácie.

Centrum postavili a zriadili v októbri 1957 na zhorenisku pôvodnej stavby datovanej do roku 1875, keď ju postavili ako letné sídlo zemana. Do roku 1956, keď budova vyhorela, slúžila viacerým účelom. Pôsobili v nej mníšky rádu sv. Vincenta de Paul, neskôr po druhej svetovej vojne v nej zriadili internátne poľnohospodárske učilište.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM