Krimi

Finančná správa má poriadny úlovok: Zaistili milióny nelegálnych cigariet, FOTO

Toto sa im podarilo. Kriminálny úrad Finančnej správy zaistil takmer 29 miliónov kusov nelegálnych cigariet.

Ilustračný obrázok k článku Finančná správa má poriadny úlovok: Zaistili milióny nelegálnych cigariet, FOTO
Zdroj: Kriminálny úrad Finančnej správy SR

Kriminálny úrad Finančnej správy (KÚFS) odhalil ďalšiu nelegálnu výrobňu cigariet. Počas akcie v Partizánskom a Vrábľoch zaistili jeho príslušníci viac ako 13 ton tabakovej suroviny a takmer 29 miliónov kusov nelegálnych cigariet. Predbežne vyčíslený únik na spotrebnej dani z tabaku a tabakových výrobkov sa vyšplhal na viac ako 4,6 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Prehliadky

„Kriminalisti FS na základe dôslednej dvojmesačnej operatívno-pátracej činnosti vykonali koncom novembra prehliadky v dvoch priemyselných objektoch, a to v Partizánskom a vo Vrábľoch. Odhalili nelegálnu výrobňu cigariet a sklad s mimoriadnym obsahom," uviedla Rybanská.

Celkovo sa ozbrojeným príslušníkom FS totiž podľa nej podarilo zaistiť takmer 29 miliónov kusov cigariet bez označenia platnou kontrolnou známkou, tabakovú surovinu v množstve 13,2 tony, technologické zariadenie na výrobu cigariet, baliace zariadenie, rezačku, sušičku, ako aj komponenty na výrobu cigariet.

Správy z hornej Nitry

Poliaci

„Priamo pri prevoze nelegálneho tovaru zadržali aj troch páchateľov poľskej národnosti. Podozriví sú zo spáchania zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov formou spolupáchateľstva,“ doplnila Rybanská.

Poliakom v prípade dokázania viny podľa nej hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. „V prípade ďalej koná vyšetrovateľ FS."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo počas zásahu.

FOTO: Finančná správa zaistila 29 miliónov kusov nelegálnych cigariet
5
Galéria
Zdroj: Kriminálny úrad Finančnej správy SR

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM