Rôzne

Seniori v Handlovej o Vianoce neprídu: Potrápil ich COVID, potešia darčeky, FOTO

Klienti Senior centra Sv. Kataríny v Handlovej o čaro Vianoc neprídu. Pripravené majú pre nich aj darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Seniori v Handlovej o Vianoce neprídu: Potrápil ich COVID, potešia darčeky, FOTO
Zdroj: Nemocnica AGEL Handlová

V Senior centre Svätej Kataríny v Handlovej, ktoré je súčasťou nemocnice Agel, budú aj napriek ťažkej situácii oslavovať vianočné sviatky. Opatrovateľky pripravili klientom vianočnú výzdobu, čaká ich štedrovečerná večera a množstvo darčekov pod stromčekom. Ako informovala Andrea Turčanová zo senior centra, príprava na tohtoročné vianočné sviatky bola v smutnejšej nálade, dôvodom sú karanténne opatrenia.

Vírusové ochorenie

„Žiaľ, vírusové ochorenie COVID-19 postihlo aj našich klientov. O stavanie stromčeka i vianočnú výzdobu sa postaral personál. Ešte pred vypuknutím karantény sme si stihli vyrobiť vianočné venčeky na stôl a tiež vymaľovať vianočné obrázky na našu nástenku,“ uviedla Turčanová.

Ako dodala, sviatky sa snažia seniorom spríjemniť najviac, ako je to možné. Počas nasledujúcich dní sa spolu s personálom vynasnažia vytvoriť príjemnú atmosféru, ktorá je charakteristická pre toto obdobie.

Pripravené darčeky

„Klienti budú tráviť voľný čas v spoločných priestoroch, či už pozeraním vianočných rozprávok a filmov alebo rozhovormi. Štedrý deň bude tradičný. Deň si spríjemníme počúvaním vianočných kolied a piesní. Štedrovečerná večera bude podľa zvyklostí, oblátky s medom a cesnakom, pečená rybka či kapustová polievka. Na stoloch bude aj malé občerstvenie v podobe slaného či sladkého,“ doplnila s tým, že seniori si nájdu pod stromčekom aj darčeky, ktoré venovali darcovia v rámci projektu Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok. Darčeky seniorom venovala aj Nadácia Agel.

Senior centrum Svätej Kataríny je zariadenie poskytujúce sociálne služby ľuďom, ktorí si vyžadujú celodenný dohľad odborníkov. Kapacita centra je 20 lôžok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto vyzerá vianočná atmosféra v centre.

FOTO: Senior centrum Sv. Kataríny v Handlovej vo vianočnom šate
4
Galéria

Správy z Handlovej

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM