Marek Vatraľ Kultúra Správy

Prvé info o Trenčianskom majálese: Na čo všetko sa tam môžeme tešiť?

Súčasťou prvého tohotoročného mestského podujatia bude aj tradičný farmársky jarmok. Pozrite, kto sa tam postará o zábavu.

Ilustračný obrázok k článku Prvé info o Trenčianskom majálese: Na čo všetko sa tam môžeme tešiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé obľúbené tohtoročné podujatie Trenčiansky majáles, ktoré sa uskutoční na Mierovom námestí, ponúkne podobne ako v minulých rokoch bohatý kultúrny program spolu s prvým farmárskym jarmokom. O jeho prípravách a plánoch informovala Trenčianska radnica podľa ktorej sa prípravy rozbehnú už 30. apríla formou zdobenia mája. Podľa jej informácií ho prídu zdobiť dievčatá z folklórneho súboru Radosť, pričom do tanca tam všetkým zahrá Trenčianska dvanástka.

„Prvomájový program na druhý deň rozbehne o 10:00 hodine stálica moravskej dychovej hudby, Moravanka, pod vedením Jána Slabáka. O 12:30 sa predstavia stále mladí tanečníci a speváci z folklórneho súboru Seniorklub Družba, ktorých vystriedajú malí trenčianski folkloristi z Korničky a mládežníci zo súboru Trenčan,“ informuje radnica mesta.

Ako ďalej uvádza, o 17:00 hodine sa môžeme tešiť na hity slovenskej kapely Hudba z Marsu a o 19:00 roztancuje námestie ďalšia hudobná stálica Le Payacov.

Bohatý program však čaká aj najmenších, ktorí sa môžu tešiť na veselú rozprávku Zlatovláska v podaní divadelno-improvizačného súboru Kapor na scéne. „V rámci rámci tvorivých dielní si budú môcť deti vyrobiť retro prvomájové mávadlá, so záhradníkom Kvetkom pripraviť kvetináč s kvietkom. Na námestí sa udomácnia i živé zvieratká z farmy,“ dopĺňa radnica nášho mesta.

Súčasťou majálesu bude aj farmársky jarmok, ktorý ponúkne nielen čerstvé farmárske produkty, ale aj bylinky, kvety, priesady či skalky.

Mesto Trenčín ešte avízuje, že podrobný program Trenčianskeho majálesu bude zverejnený v priebehu apríla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Vítanie jari má na Slovensku mnoho podôb a tradícií

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM