Marek Vatraľ Rôzne Správy

Rekonštrucia Mierového námestia získala nielen hlavnú cenu Stavba roka 2018

Projekt rekonštrukcie Mierového námestia bol zaradený medzi 20 stavieb, ktoré sa uchádzali o štatút ceny Stavba roka 2018. V akých kategóriach ešte bodoval?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrucia Mierového námestia získala nielen hlavnú cenu Stavba roka 2018
Zdroj: Marek Vatraľ / Dnes24.sk

Do 24. ročníka celoštátnej verejnej súťaže stavieb realizovaných na Slovensku Stavba roka 2018 bolo zaradených podľa vyhlasovateľa súťaže 20 stavieb vrátane projektu Rekonštrukcia Mierového námestia v Trenčíne, ktorú do súťaže prihlásila spoločnosť Cesty Nitra, s. s.

Cena verejnosti

Súčasťou súťaže Stavba roka 2018, ktorej priamy prenos odvysielala rtv:2 za prítomnosti moderátora Michala Hudáka, bola opäť aj Cena verejnosti udeľovaná širokou verejnosťou prostredníctvom internetového hlasovania na stránke Stavbaroka.zoz­nam.sk. Cenu verejnosti napokon s prehľadom získal projekt Rekonštrukcie Mierového námestia, ktorý získal v hlasovaní najvyššie percento hlasov spomedzi všetkých prihlásených projektov.

„V súvislosti s touto cenou sme zaregistrovali 15 % nárast počtu odovzdaných hlasov. To znamená, že súťaž rezonuje aj medzi laikmi alebo aj odbornou verejnosťou a prekročili sme hranicu 42 000 odovzdaných hlasov,“ uviedol tesne pred vyhlásením Ceny verejnosti prezident ABF Slovakia Alojz Kopáčik, ktorý prišiel na ceremoniu odovzdať cenu do rúk víťazom.

„Je to veľká česť pre mňa a pre našu spoločnosť, prevziať túto cenu. Chceli sme, samozrejme, previesť tu najlepšiu kvalitu a v prvom rade by som sa rád poďakoval najmä Mestu Trenčín. Rád by som pogratuloval aj nášmu tímu, ktorý pracoval na stavbe. Veľká vďaka patrí aj všetkým dodávateľom, partnerom a projektantom,“ uviedol pri preberaní ceny Cyril Pinault, generálny riaditeľ spoločnosti Cesty Nitra, s. s.

„Veľká vďaka mestu Trenčín a celému tímu pod vedením primátora Richarda Rybníčka za to, že našli odvahu ísť do tohto skvelého projektu. Ďakujeme všetkým Trenčanom za ich ohľaduplnosť a toleranciu počas celej doby výstavby. Bol to náročný, ale krásny projekt. Taktiež ďakujeme všetkým hlasujúcim za ich hlasy v tejto kategórii. V neposlednom rade sa chcem poďakovať aj všetkým našim zamestnancom za ich prácu, lebo je to aj vaša cena,“ doplnil počas preberania Ceny verejnosti Juraj Serva zo spoločnosti Cesty Nitra, s. s.

Cena únie miest Slovenska za celospoločenský prínos v oblasti rozvoja miest a obcí Slovenska

Projekt Rekonštrukcie Mierového námestia v Trenčíne získal počas slávnostného vyhlasovania súťaže aj Cenu únie miest Slovenska za celospoločenský prínos v oblasti rozvoja miest a obcí Slovenska, o ktorej už rozhodovala odborná porota. Túto cenu prišiel prevziať primátor Trenčína Richard Rybníček.

„Ja si naozaj túto cenu veľmi vážim…Celá táto aktivita bola naozaj fantastická aj kvôli participácii občanov mesta, ktorí začali byť na svoje mesto ešte viac hrdí a my sme hrdí na tých, ktorí túto stavbu realizovali. Ďakujem aj porote, že tento heroický výkon ocenila a taktiež aj únii miest, že si nás všimla,“ povedal Richard Rybníček počas preberania Ceny únie miest Slovenska.

Hlavná cena – Stavba roka 2018

V závere vyhlasovania výsledkov ministrom dopravy a výstavby Arpádom Ersekom bola napokon udelená aj Hlavná cena – Stavba roka 2018, teda najdôležitejšia kategória súťaže, ktorá opäť pripadla Rekonštrukcii Mierového námestia v Trenčíne. Spomínaný projekt sa stal napokon absolútnym víťazom súťaže.

Priamy prenos z odovzdávania cien odvysielala rtv:2 28. marca 2019 vo večerných hodinách.

Pozrite si aj fotogalériu zo slávnostného otvorenia Mierového námestia v Trenčíne

V obrazoch: Otvorenie Mierového námestia
26
Galéria
Foto: Marek Vatraľ

Pozrite si aj video ako prebiehala rekonštrukcia Mierového námestia

Zdroj: YouTube.com

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM