Marek Vatraľ Kultúra

Prvý decembrový víkend v Trenčíne: Čaká nás výstava vína a iné chuťovky

Cez víkend sa v našom okolí uskutočnia príjemné podujatia určené deťom i dospelým. Vyberte si z našich tipov a relaxujte.

Ilustračný obrázok k článku Prvý decembrový víkend v Trenčíne: Čaká nás výstava vína a iné chuťovky
Zdroj: TASR

Literárna súťaž Jozefa Braneckého

30.11. o 10:00 hod., Knižnica

Slávnostné vyhodnotenie výsledkov XXVI. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže Jozefa Braneckého „Studňa sa tajne s dažďom zhovára“ za účasti autorov príspevkov a členov odbornej poroty.

Vinum Laugaricio 2018

30. 11. – 1. 12., Expo Center

  • Piatok: od 10:00 hod. – 22:00 hod.
  • Sobota: od 14:00 hod. – 22:00 hod.

14. ročník medzinárodnej výstavy vína, vody a destilátov prinesie do Trenčína viac ako 500 vzoriek kvalitného vína z produkcie slovenských aj zahraničných vinárskych regiónov a viac ako 200 vzoriek kvalitných destilátov. Súčasťou výstavy budú súťaže Šampión výstavy Vinum Laugaricio v sekcii vína a súťaž ovocných a obilných destilátov Spiritus Slovakia.

Kinotip: Girl

30. 11. o 19:00 hod., Art Kino Metro

Film o dievčati, ktoré sa narodilo v tele chlapca a sníva o tom, že sa stane baletkou. Pätnásťročná Lara vždy tušila, že sa narodila v nesprávnom tele. Po tom, ako podstúpila povinnú terapiu a užívala hormonálne lieky na zastavenie puberty, netrpezlivo čaká na deň, keď bude môcť podstúpiť operáciu, po ktorej tak zúfalo túži. Tento nesmierne súcitný a nádherne natočený film Lukasa Dhonta citlivo odhaľuje Larin komplexný vnútorný svet. V hlavnej úlohe sa po prvýkrát na plátne predstaví veľký herecký a tanečný talent Victor Polster. Film získal niekoľko ocenení na tohtoročnom festivale v Cannes, vrátane Zlatej palmy za najlepší filmový debut, ocenenie Queer Palm, cenu poroty v sekcii Un Certain Regard za najlepší herecký výkon a tiež ocenenie Medzinárodnej federácie filmových kritikov (FIPRESCI).

Futbal AS Trenčín

1. 12. od 9:00 hod., Športová hala

Turnaj U7 – prípravka.

Perinbaba – premiéra

1. 12. o 15:00 hod., 18:00 hod., Kino Hviezda

Mestské divadlo Trenčín uvádza zimnú rozprávku Perinbaba. Veselí komedianti so svojimi kúzlami, láskavá Perinbaba, kmotra Zubatá a láska Jakuba a Alžbetky silnejšia než smrť. Rodinná inscenácia v réžii Karola Rédliho s pesničkami a hudbou Diany Minarovičovej všetkých príjemne naladí na blížiaci sa vianočný čas.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Piaristický a farský kostol

1. 12. o 16:00 hod., Kultúrno-informačné centrum

V predvianočnom čase navštívime dva trenčianske kostoly – piaristický a farský. Zvonka jednoduchý, ale vnútri bohato zdobený barokový piaristický kostol je dominantou Mierového námestia. Nad námestím na Mariánskom vŕšku sa vypína farský kostol Narodenia Panny Márie, ktorý patrí k najstarším trenčianskym chrámom. Kde bol pochovaný Juraj Ilešházi? Čo sa nachádzalo okolo farského kostola? Aký erb zrobí priečelie piaristického kostola?

Kinotip: Vdovy

1. 12. o 19:00 hod., Art Kino Metro

Dnešné Chicago je mesto brutálnych zločinov, prerastené korupciou. Štyria ozbrojení zločinci sú políciou nemilosrdne postrieľaní pri pokuse o lúpež veľkého balíku peňazí. Skoro nič po nich nezostane, len ich vdovy, ktorým zanechajú hrozivé dlhy u veľmi veľa nepríjemných veriteľov. A práve tieto dlhy, hnev a zármutok náhle osamelé ženy spojí. Pochopia, že keď budú ťahať za jeden koniec, dokážu všetko. Premenia sa na veľmi schopnú údernú jednotku rozhodnutú vziať svoje osudy do vlastných rúk.

Hádzaná – HK AS Trenčín – Krajské regionálne kolo

2. 12. od 9:00 hod., Športová hala

Mladšie žiačky HK AS Trenčín. 9:00 h. / HK AS Trenčín „B“ – Bytča „B“ 10:00 h. / HK AS Trenčín „A“ – Bytča „A“ 11:30 h. / HK AS Trenčín „B“ – Bytča „A“ 12:30 h. / HK AS Trenčín „A“ – Bytča „B“.

Pečenie vianočných oblátok

2. 12. od 14:00 hod., Savanna Café

Príďte si napiecť vlastné vianočné oblátky a prekvapte tak rodinu pri štedrovečernej večeri alebo obdarujte priateľov originálnym vlastnoručne vyrobeným a chutným darčekom.

Hádzaná – HK AS Trenčín – Vranov nad Topľou

2. 12. od 16:00 hod., Športová hala

Mladšie dorastenky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM