Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Rozhodnuté: Prehľad otvorených a ZATVORENÝCH stredných škôl v Trenčianskom kraji

Keďže sa v Trenčianskom kraji zmenila epidemiologická situácia, zisťovali sme, ako budú otvorené školské zariadenia po okresoch.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnuté: Prehľad otvorených a ZATVORENÝCH stredných škôl v Trenčianskom kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Ako je známe, na Slovensku bude aj od pondelka 1. marca platiť štvrtý stupeň varovania podľa COVID automatu. Stúpol však počet okresov vo štvrtom, teda v čiernom stupni varovania. Najnovšie sa medzi ne zaradili aj okresy Trenčín a Považská Bystrica.

Podľa COVID automatu

V našom kraji boli v ostatnom čase otvorené stredné školy len v bordových okresoch (tretí stupeň varovania) a v čiernych zatvorené. Našli sa však samosprávy, ktoré otvorili svoje základné a materské školy, hoci podľa COVID automatu boli v čiernom okrese. Preto sme oslovili Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý je zriaďovateľom stredných škôl v našom kraji (okrem súkromných), že ako to bude od pondelka 1. marca.

„Trenčianska župa sa pri otváraní stredných škôl riadi regionálnym COVID automatom, preto vo všetkých okresoch, ktoré sú v čiernej farbe, svoje školy neotvorí. Kraj plánuje aj v budúcnosti postupovať pri rozhodovaní o návrate žiakov do škôl podľa regionálneho COVID automatu,“ uviedol pre Dnes24 Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Po okresoch

V praxi to teda znamená, že župné stredné školy v Trenčianskom a Považskobystrickom okrese budú od pondelka 1. marca zatvorené.

Taktiež naďalej budú zatvorené župné stredné školy v okresoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Nové Mesto nad Váhom a Partizánske, ktoré už boli čierne predtým. Žiaci škôl TSK v týchto okresoch sa teda od začiatku marca budú vzdelávať dištančne.

Otvorené majú byť len župné stredné školy v bordových okresoch Myjava, Prievidza a Púchov, kde sa žiaci končiacich ročníkov môžu vzdelávať prezenčnou formou. Hygienici však rozhodli, že zatvorené majú zostať aj všetky školy v okrese Myjava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM