Aktualizované Hokej

Skvelá trojgólová päťminútovka Dukly Trenčín Slovan nezastavila, FOTO

Slovan Bratislava zvíťazil v 25. kole Tipos extraligy nad Duklou Trenčín 4:3. Belasí tak natiahli svoju víťaznú sériu v lige už na sedem stretnutí.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá trojgólová päťminútovka Dukly Trenčín Slovan nezastavila, FOTO
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Začiatok zápasu bol opatrný a v úvodných piatich minútach si ani jedno mužstvo nevypracovalo vážnejšie šance. V 8. minúte však išiel na trestnú Rajnoha a Slovan jeho faul potrestal. Studenič posunul puk na modrú Gašparovi a jeho strelu tečoval do siete Šišovský – 1:0. V 12. minúte hrala Dukla opäť v oslabení a LaCouvee musel byť pozorný najmä pri strelách Šišovského a Meszároša.

Tri góly v sérii

Trenčania sa však ubránili a v ďalších minútach otočili skóre.

Vyrovnali v 15. minúte, keď Bačik stratil puk za vlastnou bránkou, Okuliar našiel Bokroša, ktorý prestrelil Parksa – 1:1. Potom Dukla využila presilovku, Sádecký po skrumáži pred bránkou posunul puk Okuliarovi a ten poslal hostí do vedenia. V poslednej minúte pridal tretí gól Haščák, premiérový v extralige, no vzápätí znížil z dorážky Rapáč.

Druhá tretina

Slovan mohol vyrovnať hneď po zmene strán, ale Buček svoju šancu nevyužil a v 25. minúte trafil len do LaCouveeho. Na druhej strane spálili prečíslenie dvoch na jedného Bezúch s Heclom. Trenčania si zahrali od 30. minúty ďalšiu presilovku, ale bez gólového zakončenia.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Slovan potom zvýšil aktivitu a tá vyústila vo vyrovnávajúci zásah v 37. minúte. „Belasí“ dobre napádali rozohrávku súpera v strednom pásme, hráči Dukly stratili puk a tak sa na LaCouveeho vyrútili O'Donnell s Gašparom. Druhý menovaný to zobral na seba a tvrdou strelou upravil na 3:3. Na druhej strane mal veľkú šancu Hecl, ktorý bol pred odkrytou bránkou, no trafil len jej konštrukciu. Vzápätí nepochodil proti LaCouveemu Studenič.

Tretia tretina

Domáci začali tretie dejstvo tlakom, ktorý zastavil Paukovček faulom a tak si zahrali presilovku. Brankár Dukly však počas nej veľa práce nemal. V 47. minúte predviedol šikovnú individuálnu akciu Bezúch, podarilo sa mu zakončiť, no Sersen ho zahákoval a tak si Dukla zahrala presilovku. Tá sa však skončila rovnakým faulom Paukovčeka. V nerovnovážnom stave sa pokračovalo aj v ďalších minútach. Hra bola rozkúskovaná a chýbali väčšie šance.

V 53. minúte sa pri hre 4 na 4 dostali do prečíslenia domáci, Studenič prihral na pravú stranu O'Donnellovi a ten poslal Slovan do vedenia 4:3. Domáci mohli potvrdiť triumf v následnej presilovke, čo sa im nepodarilo, no tesný náskok si už postrážili aj vďaka nedisciplinovanosti súperov. Záver duelu okorenil pästný súboj Rapáča s Okuliarom.

Sumár

Slovan Bratislava – Dukla Trenčín 4:3 (2:3, 1:0, 1:0)

Góly: 8. Šišovský (Gašpar, Studenič), 20. Rapáč (Ališauskas), 37. Gašpar (O'Donnell, Meszároš), 53. O'Donnell (Studenič, Meszároš) – 15. Bokroš (Okuliar, Haščák), 18. Okuliar (Sádecký, Kettunen), 20. Haščák (Ferenyi, Krajč). Rozhodovali: Snášel, Valach – Jedlička, Durmis, vylúčení: 7:10 na 2 min, navyše: Rapáč – Okuliar obaja 10 min za hrubosť, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Slovan: Parks – Valach, Maier, Štajnoch, Meszároš, Ališauskas, Sersen, Beňo, Bačik – Rapáč, Bortňák, Buček – O'Donnell, Urbánek, Gašpar – Studenič, Kytnár, Šišovský – Lepskij, Petráš, Kundrík
Dukla: LaCouvee – Lemcke, Ackered, Bokroš, E. Švec, Rajnoha, Zeleňák – Berisha, Kettunen, Okuliar – Bezúch, Paukovček, Hecl – Kukuča, Rehuš, Sádecký – Krajč, J. Švec, Ferenyi – Haščák

Hlasy po zápase

Rudolf Jendek, asistent trénera Slovana: „Dôležité bolo, že sme znížili stav z 1:3 na 2:3 pred koncom prvej tretiny. Do druhej sme vstúpili s tým, že musíme viac zabezpečiť obranu, ale aj napriek tomu sme sa nevyhli chybám. Mali sme tam aj dosť šťastia, keď bol trenčiansky hráč sám pred bránkou, no ani my sme nevyužili množstvo šancí. Nakoniec sa to podarilo a sme vďační, že sme po peknej akcii dvoch na jedného strelili víťazný gól. Mužstvu patrí vďaka, napriek tomu, že máme zranených hráčov, lídrov, každý bojuje o svoje miesto tak, ako sa patrí.“

Ján Pardavý, tréner Dukly: „Zápas bol vyrovnaný, boli nejaké fázy, keď sme boli lepší my a nejaké, keď bol lepší Slovan. Oba tímy mali možnosť strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Aj v presilových hrách to bolo vyrovnané. My sme urobili z môjho pohľadu jednu stupídnu chybu navyše. Určite sme si nezaslúžili tento zápas prehrať, no nemôžeme sa hrnúť za stavu 3:3 pri hre štyroch na štyroch bezhlavo do útoku. Nechali sme si streliť takýto gól. Bolo tam z našej strany nasadenie, mali sme dostatok šancí, no bohužiaľ odchádzame bez bodu.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 4:3
10
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM