Aktualizované Hokej

Trenčania už oslavovali postup do štvrťfinále: Videorozhodca ich schladil, FOTO

V treťom zápase predkola play-off Banská Bystrica zdolala Trenčín 2:1 po predĺžení a v sérii znížila na 1:2.

Ilustračný obrázok k článku Trenčania už oslavovali postup do štvrťfinále: Videorozhodca ich schladil, FOTO
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica zvíťazili v treťom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení. V sérii hranej na tri víťazné zápasy tak znížili na 1:2. Štvrtý duel je na programe v nedeľu od 15.00 hod. opäť vo Zvolene.

Prvá tretina

V prvej tretine sa oba tímy nepresadili. Najprv nevyužili šance hostia, najmä Švec, Ferényi a Sojčík. Na opačnej strane bol nebezpečný teč Melchera a prienik Kabáča. Trenčania nevyužili dve presilovky, v početnej výhode sa nedarilo ani Banskobystričanom.

Tí hrali dokonca 70 sekúnd v piatich proti trom, no bez želaného efektu. Najväčšie príležitosti prišli v sedemnástej minúte, keď Kabáč neuspel zoči – voči Valentovi a Breton strieľal z medzikružia do žŕdky.

Druhá tretina

V druhej tretine mali väčšiu aktivitu sprvu domáci hokejisti, ktorí hrajú pre rekonštrukciu svojho štadióna v susednom Zvolene. A pretavili ju do vedúceho gólu. Ďatelinka obkorčuľoval bránku, prihral pred ňu Gaborovi a ten sa v pokľaku nemýlil. Prešli však dve minúty a Dukla odpovedala. Tentoraz Ďatelinka poslal puk na hokejku súpera, konkrétne Švecovi, ktorý z dolnej časti kruhu mieril presne a vyrovnal.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Bystričania potom mali k dispozícii niekoľko presiloviek, ale nevedeli ich využiť. Blízko ku gólom mali najmä Ďatelinka a D'aoust. V oslabení pohrozili Trenčania z prečíslenia dvoch na jedného, no na Belányim stroskotal Krajč a nepokoril ho v úniku ani Rehuš.

Tretia tretina

V tretej tretine sa hralo hore – dole. O zaujímavé situácie nebola núdza. Dobré možnosti mal domáci útočník Faško-Rudáš, na trenčianskej strane bol nebezpečný teč Krajča. V 50. minúte z protiútoku zakončoval z kruhu voľný Švec, ale mieril do bočnej siete. Potom podržal brankár Valent svoj tím pri strelách Tamášiho, Žiaka a Krišku. Šťastie mal po strele Ďatelinku a teči Faška-Rudáša, keď zvonila horná žŕdka.

Dukla potom mohla streliť druhý gól v presilovke. Šance na to mali Paukovček, Sádecký a Berisha. Na druhej strane však unikol v oslabení Kabáč, ale tiež nemenil skóre. Nepodarilo sa to ani jeho spoluhráčovi Sukeľovi v 59. minúte počas presilovky z kruhu.

Predĺženie

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom mali hostia sľubné prečíslenie. Berisha nepokoril Belányiho. Ten bol potom chvíľu bez hokejky a aj napriek tomu parádne zasiahol betónom po strele Starostu. Bystričania to skúšali Faškom-Rudášom a dvakrát Melcherom, ale Valent predvádzal naplno svoje kvality.

V 71. minúte sa z kruhu presadil Rehuš bekhendom a Trenčín už oslavoval postup do štvrťfinále play off.

Videorozhodca bol však proti, pretože v tejto situácii videl nedovolený kontakt Okuliara s brankárom. Hralo sa ďalej a hokejisti spod hradu Matúša Čáka mali ďalšiu možnosť rozhodnúť v presilovke. Nevyužili ju a pykali. V 79. minúte sa ujala strele Creviera-Mirina z hornej časti kruhu, ktorý tak vybojoval pre svoj tím aj nedeľný štvrtý duel v sérii.

Sumár

HC 05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 27. K. Gabor (Ďatelinka), 79. Crevier-Morin (Mlynarovič) – 29. J. Švec, 71. Rehuš (Ackered). Rozhodovali: Goga, J. Tvrdoň – Gegáň, D. Konc ml., vylúčení na dve min.: 4:7, navyše: Jago (B. Bystrica) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Banská Bystrica: Belányi – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Bdžoch, Jago, Žiak – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D'aoust, Sojka, K. Gabor – Kriška, Tamáši, Kabáč – Rákoš
Trenčín: M. Valent – Lemcke, Ackered, T. Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, L. Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, J. Švec, Kettunen – Devine, Ferényi, Krajč – Krajčovič

Hlasy po zápase

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice: „Je úžasné vyhrať takýto zápas. Som hrdý na svojich hráčov. Na ľade nechali všetko. My bojujeme tento týždeň s určitými vecami, o to viac si vážime túto výhru. Chalani zabojovali, som im za to vďačný. Rozhodujúci bol náš gól v predĺžení po tom, čo sme ustáli situáciu, v ktorej mohol súper rozhodnúť. Videorozhodca gól neuznal. My sme zostali aj ďalej koncentrovaní, čo bolo takisto kľúčové. Mali sme aj ďalšie šance predtým v zápase, škoda, že sme ich nevyužili."

Ján Pardavý, tréner Trenčína: „Je to nepríjemné. Boli sme už v euforickom stave v predĺžení po našom góle, kedy sme si mysleli, že už postupujeme do play off. Zrazu bol verdikt iný a podľa mňa chybný, no nič s tým už neurobíme. Mali sme v predĺžení viac síl, viac šancí, ale prišla jedna strela súpera, ktorá o zápase rozhodla. My to musíme stráviť, prekusnúť. Prvá tretina bola príliš opatrná, druhá z našej strany veľmi zlá, určite najhoršia v tejto sérii. Robili sme veľa chýb, prehrávali súboje. V tretej tretine sme už boli lepším tímom, rovnako i v predĺžení. Bohužiaľ sme to nepretavili do víťazného gólu."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj záber zo zápasu.

V OBRAZOCH: Tretí zápas predkola HC‘05 Banská Bystrica - HK Dukla Trenčín
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM