Rôzne

Trenčianske upratovanie prinieslo výsledky: Vyviezlo sa toho požehnane

Počas jesenného upratovania vyviezli z Trenčína množstvo odpadu. Prinášame presné čísla, koľko sa toho vyviezlo.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianske upratovanie prinieslo výsledky: Vyviezlo sa toho požehnane
Zdroj: TASR

Počas minuloročného jesenného upratovania v Trenčíne zozbierali a vyviezli takmer 375 ton odpadu. Do upratovania mesto investovalo 30 000 eur.

Ako informovala trenčianska hovorkyňa Erika Ságová, jesenné upratovanie trvalo od 21. septembra do 16. novembra. Počas ôsmich sobôt vyviezli z 85 stanovíšť v meste 136 veľkoobjemových kontajnerov s objemným odpadom a 115 kontajnerov s biologicky rozložiteľným odpadom.

„Pri upratovaní sa zozbieralo celkovo 374,96 tony odpadu. Z toho najväčšiu časť, 201,92 tony, tvoril objemný odpad. Biologicky rozložiteľného odpadu bolo 156,46 tony a ostatný odpad, ako napríklad obaly obsahujúce nebezpečné látky či vyradené elektrické a elektronické zariadenia, mali celkovú hmotnosť 16,59 tony,“ uviedla Ságová.

Ako dodala, biologicky rozložiteľný odpad zhodnotili v trenčianskej kompostárni. Objemný odpad bol uložený na skládke Luštek pri Dubnici nad Váhom, nebezpečné odpady dočasne uložili v zbernom dvore na Zlatovskej ulici, odkiaľ ich odviezli na zhodnotenie a zneškodnenie.

Aj takéto lisy na PET fľaše pomáhajú.

Trenčianska samospráva testuje lisy na PET fľaše: Takto to vyzerá
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM