Rôzne

Trenčiansky kraj s novými prípadmi: Koronavírus už v každom okrese

Pribudlo 114 nových prípadov koronavírusu. Sú medzi nimi aj tie z nášho kraja, pričom neodolal už ani okres Púchov.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky kraj s novými prípadmi: Koronavírus už v každom okrese
Zdroj: TASR

Počas stredy (15. 4.) pribudlo na Slovensku 114 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 2967 vzoriek. Informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Spolu tak máme na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 33 481. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19, 92 pacientov má podozrenie na toto chorenie. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je 7 pacientov, 2 sú na umelej pľúcnej ventilácii. Informovalo MZ SR.

Už aj okres Púchov

Medzi novými prípadmi sú aj štyri z Trenčianskeho kraja. Konkrétne 43-ročný muž z okresu Prievidza, 54-ročná žena z okresu Trenčín, 30-ročný muž z okresu Ilava (je v karanténnej stanici APZ BA) a 55-ročná žena z okresu Púchov (je v karanténnej stanici APZ BA).

Ide tak o vôbec prvý prípad zaznamenaný z okresu Púchov. Ten patril až doteraz medzi štyri posledné slovenské okresy (ešte Stropkov, Medzilaborce a Žarnovica), v ktorých nebol zaznamenaný prípad ochorenia.

Údaje za kraj

V našom kraji sa tak vyskytlo 96 prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú počty nasledovné: 27 z okresu Prievidza, 23 z okresu Trenčín, 14 z okresu Považská Bystrica, 11 z okresu Partizánske, 8 z okresu Ilava, 6 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 5 z okresu Bánovce nad Bebravou, 1 z okresu Myjava a 1 z okresu Púchov.

Zaznamenaní však už boli aj vyliečení pacienti. Najprv ohlásili matku s dcérou z trenčianskeho regiónu, začiatkom tohto týždňa to boli aj po štyri prípady z okresov Považská Bystrica a Ilava.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Desiatky prípadov koronavírusu z Pezinka: Takto vyzerá DSS v karanténe
8
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM