Marek Vatraľ Kultúra Rôzne

Trenčín padol do oka CNN: Čím očaril Američanov?

Prestížna televízna stanica CNN sa na svojej webovej stránke pozrela na krajinu pod Tatrami. Čím ich zaujal Trenčín?

Ilustračný obrázok k článku Trenčín padol do oka CNN: Čím očaril Američanov?
Zdroj: shutterstock

Cestovateľská podstránka spravodajského portálu CNN pravidelne prináša tipy na zaujímavé cestovateľské lokality. Tentoraz nevynechala ani naše malebné Slovensko, ktoré opísala ako „krajinu nádherných miest a majestátnym hradov, ktorá je jednou z najpozoruhod­nejších európskych krajín.“

Podľa portálu ani trochu nezaostávame napríklad za Českom. Vraj sme podľa CNN rovnakou architektonicky bohatou krajinou. Nevynechali ani Tatry, keď Slovensko porovnali s Rakúskom. „Slovensko sa môže pochváliť horami, ktoré môžu súperiť s Alpami, no sú výrazne cenovo dostupnejšie ako Rakúsko, ktoré s krajinou susedí,“ dodáva portál. Medzi miestami, ktoré u nás portál zaujali, sa ocitol aj Trenčín.

Podľa CNN sa ide o mesto, z ktorého kútov máte nádherný výhľad na očarujúci majestátny hrad. Portál upriamuje pozornosť na nápis pod hradom z roku 179 n.l., ktorý je dôkazom prítomnosti Rimanov na našom území.

„Môžete sa prechádzať po mohutných hradných stenách, vychutnať si prechádzky po pokojných uliciach Starého mesta a nasiaknuť upokojujúcu atmosféru tohto typického slovenského mesta,“ píše CNN. Okrem iného Američanov zaujala tiež secesná architektúra hotela Elizabeth.

Nezabudli ani na kúpeľné mesto Trenčianske Teplice, ktoré je podľa nich ideálnym miestom na dlhé prechádzky a kúpanie v liečivých minerálnych vodách. Osobitnú pozornosť v článku venujú aj exotickému tureckému kúpeľu Hammam, ktorý pochádza z 19. storočia. Ten je dnes k dispozícii nielen kúpeľným hosťom, ale aj širokej verejnosti.

TIP CNN: Američania upriamili pozornosť aj na známu kaviareň, ktorá sa nachádza v jednej z uličiek Starého mesta rovno pod Trenčianskym hradom s nádhernou panoramatickou terasou odkiaľ je nádherný výhľad na rôzne časti mesta.

Trenčín sa tak zaradil medzi jedenástku miest, ktoré portál odporúča v našej krajine navštíviť. Okrem neho sa medzi tipmi Američanov ocitli Bratislava, Košice, Vysoké Tatry, Bojnice, Levoča, Spišský Hrad, Bardejov, Banská Štiavnica, Národný park Nízke Tatry a Kežmarok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM