Filip Chudý Rôzne

Tvrdé slová myjavského primátora: Zatvorenie škôl je nezmyselné a neopodstatnené

Dlho sa netešili. Školy v Myjave museli opäť od pondelka zatvoriť. Nahnevane na to reagoval aj primátor mesta.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdé slová myjavského primátora: Zatvorenie škôl je nezmyselné a neopodstatnené
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mesto Myjava po dohode s riaditeľmi škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti zatvorilo na základe vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne od pondelka všetky materské školy (MŠ), prvý stupeň základných škôl (ZŠ) a základnú umeleckú školu. Informoval o tom hovorca mesta Martin Kovanič.

Reakcia primátora

Ako doplnil, výchovno-vzdelávací proces bude prebiehať dištančne. „Pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry bude v prevádzke jedna trieda v MŠ v elokovanom pracovisku Hoštáky,“ uviedol Kovanič.

Na stránke mesta sa k tomu v pondelok vyjadril aj primátor Pavel Halabrín: „Isté je jedno, je to nezmyselné, neopodstatnené a nič neriešiace opatrenie. Teda okrem komplikovania života rodičom a školám. Zajtra mám na RÚVZ rokovanie a spravím všetko, aby sme od pondelka mohli znova otvoriť školy a škôlky.“

Podmienky

Podmienkou nástupu detí a žiakov do škôl a školských zariadení pre zákonných zástupcov naďalej zostáva preukázanie sa negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starším ako sedem dní, preukázaním sa dokladom o prekonaní ochorenia COVID–19 nie starším ako 90 dní, respektíve dokladom, že osoba bola zaočkovaná aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo viac ako 14 dní.

Zákonný zástupca je povinný predložiť čestné vyhlásenie, v prípade pretestovania na odberných miestach v meste nie je potrebné doklad o pretestovaní predložiť škole. Túto povinnosť zabezpečí mesto, doklad z odberových miest mimo mesta je rodič povinný predložiť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM