Marek Vatraľ Správy Samospráva

V parku Štefánika majú vysadiť vyše sto stromov: Na čom sa tam ešte robí?

V parku M. R. Štefánika bude podľa informácií mesta sťažený pohyb. Mesto neodporúča z bezpečnostného hľadiska ani prechádzky parkom.

Ilustračný obrázok k článku V parku Štefánika majú vysadiť vyše sto stromov: Na čom sa tam ešte robí?
Foto: Marek Vatraľ

Len nedávno sme vás informovali o obnove zelene v historickom parku M. R. Štefánika a taktiež o rekonštrukcii cesty spájajúcej stanicu s podchodom pri hotely Elizabeth. Práce na revatalizácii zelene, ktoré majú byť ukončené ku koncu októbra značne pokročili. Orezy sú ukončené a taktiež sú pripravené aj jamy na výsadbu nových stromov. V tomto týždni sa tam tiež vysádzajú záhony trvaliek a okrasných tráv v okolí chodníkov a pri altánku. Informuje o tom oficiálna stránka mesta Trenčín.

Pribudnú nové stromy

V ďalšom týždni podľa informácií mesta sa v parku vysadí vyše sto stromov vrátane jaseňov, dubov letných, javorov červených, líp, bukov, pagaštanov a borovíc čiernych. Okrem toho pribudnú aj ovocné stromy ako sú jablone, hrušky, višne, jarabiny a magnólie.

„Mesto uspelo vo výzve Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020 s projektom „Zelené pľúca mesta – Revitalizácia Parku M. R. Štefánika, Trenčín“. Získalo maximálne možný počet bodov z maxima a zároveň nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 400 tisíc eur,“ informuje mesto v súvislosti s obnovou zelene v parku.

Nová dlažba na chodníku

Niečo vyše 160 tisíc eur sa mesto podľa oficiálnych informácií rozhodlo investovať do rekonštrukcie hlavného chodníka vedúceho cez park.

„Chodník bude mať povrch z betónovej dlažby (takej, aká bola použitá na Námestí študentov). Je pohodlná a najviac imituje prírodný povrch s drobnými kamienkami. Žiaľ, pri kladení dlažby sa ukázalo, že dodávateľ doručil dlažbu vo viacerých farebných odtieňoch. Stavebník ju musí vrátiť a počkať na dodanie novej dlažby podľa objednávky,“ uvádza mesto.

To však bude podľa informácií mesta nejaký čas trvať, takže pohyb cez park bude sťažený. Z bezpečnostného hľadiska taktiež nie je vhodné podľa mesta prechádzať parkom aj kvôli spomínanej revitalizácii zelene.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM