Kultúra

V Trenčíne štartuje festival dobrodružných filmov HoryZonty: PROGRAM je bohatý

Porcia zábavy prichádza. Festival dobrodružných filmov HoryZonty v Trenčíne ponúkne 35 filmov z 11 krajín.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčíne štartuje festival dobrodružných filmov HoryZonty: PROGRAM je bohatý
Zdroj: HoryZonty

Tridsaťpäť filmov z 11 krajín sveta prinesie 16. ročník festivalu dobrodružných filmov HoryZonty 2021. Diváci si ich budú môcť pozrieť osobne od 11. do 13. novembra v Posádkovom klube v Trenčíne a na internete od 19. do 21. novembra.

Zmena v hlasovaní

Ako informovala riaditeľka festivalu Mária Dutková, medzi filmami nebudú chýbať ani diela slovenských tvorcov Pavla Barabáša, Rasťa Hatiara a Viliama Bendíka. Na svoje si prídu cestovatelia, turisti, horolezci, vodáci, cyklisti, milovníci adrenalínu a akcie, no bude príležitosť aj na zamyslenie a vychutnanie si krásnych záberov.

„Novinkou festivalu je zmena v hlasovaní o Cenu divákov – návštevníci môžu vyberať svojho favorita spomedzi všetkých festivalových filmov, nielen neprofesionálnych. Ostatné ceny, ktoré udelí odborná porota v rámci súťaže, si podelia len neprofesionálni filmári,“ pripomenula Dutková.

Správy z Trenčína a okolia

Hostia festivalu

Ako dodala, hosťami festivalu budú horolezec a horský vodca z Chaty pri Zelenom plese Tomáš Petrík, ktorý zastúpi už dávnejšie avizovaného hosťa Róberta Gálfyho. Ten festival nakoniec nebude môcť navštíviť, no sám verí, že sa to podarí o rok. S účasťou ďalších plánovaných hostí – fotografa, cestovateľa a vodáka Martina Fševeda Žilku, kameramana Rasťa Hatiara i horolezcov Vladimíra Kaza Lineka a Mariána Šajnohu organizátori zatiaľ rátajú.

Zmeny sa pre pandémiu dotknú sprievodných podujatí. Z technických príčin nebude Beh o pohár HoryZontov, no súťažné podujatia, ktoré nevyžadujú spoločný štart, ako pumptrackové preteky v Zátoke pokoja a Nosičov sen na Farských schodoch, sa pravdepodobne uskutočnia.

Festival dobrodružných filmov HoryZonty organizujú v spolupráci s mestom Trenčín, Trenčianskym samosprávnym krajom, Audiovizuálnym fondom a Ministerstvom kultúry SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titulné foto: ilustračné

V galérii si môžete pozrieť program podujatia.

PROGRAM festivalu dobrodružných filmov HoryZonty 2021
2
Galéria
Zdroj: HoryZonty

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM