Filip Chudý Rôzne Hokej Video

Zimný štadión sa premení na modernú ARÉNU: Trenčínu sľubujú veľký turnaj, VIDEO

Rekonštrukcia Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne sa môže začať. Po dokončení by mal byť treťou modernou arénou na Slovensku.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne čaká pomerne rozsiahla rekonštrukcia. Práce sa začnú už v máji tohto roka. Na tlačovej konferencii Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) o tom informovali jeho prezident Miroslav Šatan, primátor Trenčína Richard Rybníček a Ladislav Križan, predseda Správnej rady Fondu na podporu športu.

Viac správ zo Slovenska

Rekonštrukčné fázy

Zimný štadión Pavla Demitru prešiel v minulých rokoch dvoma zo štyroch plánovaných fáz dlhodobej obnovy. Vynovil sa interiér, vrátanie sedačiek, zveľadili sa šatne, vymenilo chladenie. Na týchto zmenách sa spolupodieľal aj SZĽH.

V najbližšej tretej fáze čaká štadión rozsiahla rekonštrukcia opláštenia strechy.

Nasledovať bude príprava na kompletne novú vzduchotechniku, výmena osvetlenia a tiež čistenie a montovanie nových žľabov. V interiéri sa výrazne zlepší kvalita akustiky. V neskoršej štvrtej fáze sa počíta s kompletným opláštením zimného štadióna.

Správy z Trenčína a okolia

Cesta zveľaďovania

Podľa slov primátora Rybníčka v meste a ani vo vláde nie sú prostriedky, aby sa v Trenčíne mohol postaviť nový multifunkčný štadión, preto sa rozhodli ísť cestou zveľaďovania zimného štadióna.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Najbližšie rekonštrukčné práce by mali trvať maximálne osem mesiacov. Ich hodnota dosiahne sumu približne 2,5 milióna eur. Fond na podporu športu podporí túto investíciu príspevkom takmer 1 250 000 eur. Rovnakú sumu pripojí aj mesto Trenčín.

„Rekonštrukcia by podľa zmluvy mala trvať do konca roka, ale veríme, že to bude skôr, aby sa Dukla Trenčín mohla vrátiť na štadión ešte tento rok,“ povedal Rybníček.

Športové správy

Moderná aréna

„Trenčín je z nášho pohľadu v poradí tretí štadión, ktorý po Bratislave a Košiciach bude niesť prvky modernej arény,“ vyjadril sa Šatan.

Keď bude zimný štadión kompletne dokončený, vie pri prezident SZĽH predstaviť reprezentačné zápasy v Trenčíne častejšie. „Dokonca môžeme uvažovať aj o tom, že sem prinesieme medzinárodnú prestížnu akciu, napríklad Hlinka Gretzky Cup, ktorý sa dosiaľ pravidelne konal v Piešťanoch,“ dodal kapitán majstrov sveta z roku 2002.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzeralo na predstavení projektu.

FOTO: Oznámili rekonštrukciu Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne
6
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM