Krimi

Zranenému treba pomôcť! Mladík na Považí tak neurobil a na súde tvrdo pykal

Za neposkytnutie pomoci zranenému odsúdili 25-ročného muža na 18 mesiacov. Prípad z Dubnice nad Váhom skončil pred súdom.

Ilustračný obrázok k článku Zranenému treba pomôcť! Mladík na Považí tak neurobil a na súde tvrdo pykal
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Na 18 mesiacov väzenia odsúdil Okresný súd (OS) Trenčín 25-ročného muža za to, že neposkytol pomoc zranenému, ktorý ležal v bezvedomí na ulici. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Bez pomoci

Súčasťou rozsudku je podľa neho aj výrok o náhrade škody, podľa ktorého je obžalovaný povinný uhradiť poškodenému ako bolestné 4 976,40 eura.

Obžalovaný sa vo večerných hodinách v januári 2019 ako spolujazdec viezol v aute po ulici v Dubnici nad Váhom. Pred rodinným domom na kraji cesty zbadal ležať v bezvedomí 56-ročného muža. Vystúpil z vozidla a pristúpil k poškodenému, prehľadal ho, nasadol do auta a odišiel. Poškodeného, ktorý v dôsledku pádu na chodník utrpel ťažké, život ohrozujúce poranenie hlavy, nechal ležať na ulici bez pomoci.

Viac správ zo Slovenska

Vyhlásil vinu

Podľa rozsudku obžalovaný osobe v nebezpečenstve smrti neposkytol potrebnú pomoc, hoci tak mohol urobiť, bez ohrozenia seba alebo iného človeka, čím spáchal prečin neposkytnutia pomoci.

Uložený trest je súhrnný, súd súčasne zrušil výroky o trestoch, ktoré obžalovanému v iných dvoch trestných konaniach uložili OS Trenčín a OS Galanta. Obžalovaný na hlavnom pojednávaní urobil vyhlásenie, že je vinný zo skutku uvedeného v obžalobe. Po vyhlásení rozsudku sa odvolal voči výrokom o treste a náhrade škody.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM