Rôzne

Máte bolesti kĺbov a svalov? V nemocnici spúšťajú liečbu novou terapiou

Nová terapia v nemocnici v Bánovciach nad Bebravou pomôže pri bolestiach kĺbov a svalov. Ide o bezbolestné ošetrenie.

Ilustračný obrázok k článku Máte bolesti kĺbov a svalov? V nemocnici spúšťajú liečbu novou terapiou
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Bolesti kĺbov, svalov a väzív budú u pacientov v nemocnici v Bánovciach nad Bebravou liečiť novou terapiou. Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Protizápalový účinok

Terapia je podľa Pavlikovej výnimočná tým, že pacientov lieči bez použitia ihly. Cieľom je liečba artropatií v kompletnom rozsahu.

„Novinka má protizápalový účinok a vyznačuje sa prienikom účinných látok vďaka kombinácii rádiofrekvenčnej simulácie, ultrazvukovej tlakovej vlny a 10 Hz stimulácie. Ozón pôsobí na podporu mikrocirkulácie a má okrem iného aj detoxikačný účinok," vysvetlila riaditeľka bánovskej nemocnice Mina Bobocká.

Viac správ zo Slovenska

Bezbolestné ošetrenie

Dodala, že ďalšou výhodou je aj použitie kyseliny hyalurónovej s trojitou molekulovou hmotnosťou, ktorá pôsobí ako kĺbový lubrikant, ochrana chrupavky, zmierňuje bolesti a urýchľuje regeneračné procesy.

Terapia pacientom pomôže napríklad pri chronickej a akútnej bolesti kĺbov, artritíde, chronickej artróze, ale účinná je aj pri akútnych svalových zraneniach či edémoch. Hovorkyňa zdôraznila, že ošetrenie je bezbolestné a úľavu od bolesti pacienti často cítia už po prvej aplikácii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM