Webnoviny - Rôzne

Mestský úrad v Trenčíne prepustí k 31. máju 40 ľudí

Avizované hromadné prepúšťanie na Mestskom úrade v Trenčíne už dostáva reálnu podobu.

Mestský úrad v TrenčíneFoto: SITA/Tomáš SomrTRENČÍN 16. mája (WEBNOVINY) – Vo štvrtok 12. mája prevzali odbory zoznam 40 prepustených úradníkov mesta. Tí musia odísť v rámci hromadného prepúšťania, ktoré súvisí s reštruktura­lizáciou úradu a jeho optimalizáciou. „Zamestnanci výpovede dostanú k 31. máju, podľa kolektívnej zmluvy im prináleží štvormesačné odstupné. Tí, ktorí na úrade pracovali viac ako päť rokov, dostanú šesťmesačné odstupné,“ informoval hovorca mesta Richard Nemec. Či v budúcnosti prepustia aj ďalších ľudí, nie je v súčasnosti jasné.

Reštrukturalizácia úradu prináša zrušenie útvaru kultúry, a to k 1. júnu. Ostatní zamestnanci boli prepustení z dôvodu nadbytočnosti. „V rámci optimalizácie práce mesto navrhuje zrušenie mestských rozpočtových organizácií a neziskovej organizácie Kultúrno-informačné centrum. Ich zrušenie je v kompetencii mestského zastupiteľstva,“ uviedol Nemec pre agentúru SITA.

V rámci prepúšťania mesto ruší nadbytočné miesta a bude kumulovať viaceré funkcie. Reštrukturalizácia úradu a jeho nastavenie by malo byť podľa Nemca dokončené do jesene tohto roka. Mesto však vzhľadom k vyplácaniu odstupného tento rok nepredpokladá veľkú úsporu peňazí. „V prípade kladného stanoviska zastupiteľstva by úspory mohli v budúcom roku dosiahnuť 1,8 milióna eur,“ uviedol Nemec.

Mesto chce prepusteným úradníkom pomôcť. Snaží sa im nájsť nové zamestnanie a tiež ponúklo pomoc v podobe školenia zamestnancov, aby sa lepšie uplatnili na trhu práce.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM