Lenka Merava Kultúra

Muzikál zožal úspech

V Posádkovom klube 3. decembra odohrali predstavitelia divadla Hugo muzikál Perinbaba, ktorá je podľa motívu klasickej rozprávky s menšími zmenami. Autorom je Ľubomír Feldek a režisérom je Andrej Škvaro. Muzikál zožal úspech. Bol vypredaný.

„Do Trenčína som išiel s obavou. Trenčín žije viac kultúrne a náročný divák si môže vyberať.Na prekvapenie doobeda školy boli geniálne. Vedel som, že keď sa to deťom páči, tak je to zaručený úspech. Večerné som sa triasol. Reagovali dobre a som veľmi spokojný. Do Trenčína sa treba vrátiť,“povedal režisér. Zaujímala ma aj kritická stránka režiséra a či bol s výkonom hercov spokojný. „Vo štvrtok sme hrali pre zamestancov Posádkového klubu . Bolo tam cítiť, že sa dlhšie nehralo.Mali textové výpadky v dialógoch. Na druhý deň boli ostrielanejší. Ak to porovnám s predchádzajúcimi predstaveniami. Vo večernom viac afektovala zubatá, perinbaba a Jakub sa príliš snažil,aby to čo najlepšie odohral,no mohol sa aj menej. Som spokojný. Na to, že sú to amatéri a venujú sa divadlu ako ochotníci,klobúk dolu,“ povedal spokojne režisér. Teraz s ním budú vystuppovať 15.decembra v Bratislave.

Účinkuje v ňom šesťdesiat hercov, spevákov, tanečníkov a vedie ich sedem technických pracovníkov.

S myšlienkou muzikálu prišiel Andrej Škvaro, ktorý chcel spraviť väčší muzikál. Po Muzikáli Mysterión dostal v noci nápad spraviť Perinbabu. „dohodol som si stretnutie s Ľubomírom Feldekom a sadli sme si nad scenár. Okrem toho ma v tej dobe oslovili predstavitelia Mesta Dubnica, aby som s nimi spolupracoval na folklórnom projekte,“ povedal režisér. Počas celej doby premýšlal nad tým,ako by spojil folklórny projekt s muzikálom Perinbaba. Po dlhšiom rokovaní sa začalo pracovať na muzikáli najskôr oddelene , kedy každej skupine zadal úlohy, ktoré mali splniť a následne spoločne, kedy celý muzikál spojili v Ilave , kde mali aj scénu. Stretli sa tu hudobníci, herci a tanečníci,ale aj osvetlovači a zvukári. Celý muzikál bol časovo obmedzený a museli ho stihnúť do konca roka 2009.

peribaba
33
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM