záruba martin Rôzne

Na Art Film Feste štartuje Posledný autobus

(TASR) - Slávnostná premiéra nového slovenského filmu Posledný autobus sa uskutoční v piatok 24. júna na Art Film Feste v Trenčianskych Tepliciach.

Festivaloví diváci ho uvidia aj v Medzinárodnej súťaži krátkych filmov. TASR informovala režisérka a producentka filmu Ivana Laučíková.
Pätnásťminútová snímka ponúka temný príbeh lesných zvierat, ktoré v malom autobuse utekajú pred loveckou sezónou. Režijne sa pod ňu podpísali Martin Snopek a Ivana Laučíková. Obaja dosiaľ tvorili animované filmy. To sa premietlo aj do výroby Posledného autobusu. „Film sa nesnímal na filmové kamery, ale fotil fotoaparátmi ako animácia živých ľudí a objektov. Animované figúrky pripomínajú aj herci so zvieracími maskami na hlavách,“ vysvetlila Laučíková.
Hlavné úlohy Vlka a Zajaca stvárnili Ivan Martinka a Michal Rovňák, v rolách poľovníkov sa predstavia herci divadla SkRAT Vít Bednárik a Vlado Zboroň. Podľa režisérky a producentky filmu výrazný podiel na budovaní jeho atmosféry nesú kameramani Juraj Chlpík a Boleslav Boška a hudobník Jakub Ursíny. „Výslednú podobu príbehu s režisérmi hľadal strihač František Krähenbiel.“
Dielo producentsky zastrešila spoločnosť feel me film, ktorá v roku 2007 priniesla do kín animovaný film Ivany Šebestovej Štyri. Vývoj a výrobu snímky Posledný autobus finančne podporili Ministerstvo kultúry SR, Audiovizuálny fond a Literárny fond. Martin Snopek získal za jeho scenár v roku 2005 Cenu Tibora Vichtu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM