Rôzne

Na Sihoti zrekonštruujú ďalší vnútroblok: VIZUALIZÁCIE, ako má vyzerať

Na trenčianskom sídlisku sa chystá renovácia ďalšieho vnútrobloku. Takto sa má zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Na Sihoti zrekonštruujú ďalší vnútroblok: VIZUALIZÁCIE, ako má vyzerať
Zdroj: Mesto Trenčín

Trenčianska radnica chce na jar začať s rekonštrukciou vnútrobloku medzi ulicou Márie Trukovej a Hodžovou ulicou na Sihoti. Investičná akcia za 158 000 eur bude financovaná z eurofondov, piatimi percentami sa na nej bude podieľať mesto.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, vnútroblok je ohraničený bytovými domami s viac ako 500 obyvateľmi, spádovo tento priestor slúži takmer tisícke obyvateľov. Väčšiu časť plochy zaberajú dve asfaltové športové ihriská. Ich stav neumožňuje plnohodnotné a bezpečné využívanie. V území chýbajú lavičky, osvetlenie a zanedbaná parková úprava nevytvára príjemné prostredie.

Mesto chce podľa nej priestor spríjemniť s dôrazom na aktivity detí a plánuje tu zrealizovať konkrétne ekologické opatrenia s ohľadom na klimatické zmeny. Ešte v roku 2020 získal Trenčín na to nenávratný finančný príspevok.

„Na ploche viac ako 2000 štvorcových metrov pribudnú lavičky, odpadové nádoby, detské hracie zariadenia, drobná architektúra, bezbariérové prístupy, obnovia sa chodníky, spevnené plochy i osvetlenie. Vysadíme 12 stromov, 229 krov, 1729 trvaliek a okrasných tráv a 262 cibuľovín. Trávnatá plocha bude mať 1111 štvorcových metrov,“ doplnila hovorkyňa s tým, že v priestore počítajú s integráciou prvkov zelenej a sivej infraštruktúry na trvalo udržateľné hospodárenie so zrážkovými vodami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takouto premenou má prejsť.

FOTO: Rekonštrukcia vnútrobloku medzi Ul. Márie Trukovej a Hodžovou na Sihoti
7
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM