Filip Chudý Rôzne

Parkovanie v centre Považskej Bystrice sa zmení: Čo všetko sa chystá? FOTO

Po uzavretí najväčšieho parkoviska v považskobystrickom centre dostáva statická doprava v meste zabrať. Reakciou sú tieto kroky.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v centre Považskej Bystrice sa zmení: Čo všetko sa chystá? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na začiatku decembra 2021 sa uzavrelo parkovisko pred bývalým hotelom Manín kvôli chystanej výstavbe obchodného domu, čím sa v centre mesta razom stratilo oficiálne 115 parkovacích miest. No vzhľadom na komfortnosť priestoru je to o niečo viac, keďže autá tam často parkovali aj mimo vodorovné značenie.

20 nových miest

Mesto už minulý rok oznámilo, že náhradou majú byť nové parkovacie miesta pri bývalých tlačiarňach. Ako informoval na februárovej komisii pre výstavbu, dopravu a životné prostredie vedúci odboru výstavby a rozvoja mesta Peter Smatana, aktuálne tam vzniklo 13 – 14 miest.

Ďalších približne šesť parkovacích miest má vzniknúť v priestore súčasného reklamného bilbordu na parkovisku. Tam sa však čaká na koniec zmluvy, až potom sa začne s prácami ozrejmil Smatana.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Chystané zmeny

Zároveň oznámil chystané dopravné zmeny. Križovatka smerom k M parku a Lidlu sa má stať zo štvorramennej len trojramennou, keď tam bude zákaz odbočovania vpravo.

„Dali sme podmienku investorovi obchodného centra, aby nám vybudoval prepoj medzi parkoviskami, ktorý tam aktuálne nie je,“ uviedol Smatana. Nové prepojenie parkovísk má byť približne v priestore, kde sú schodíky pre chodcov.

V najbližšej dobe však má pribudnúť zjednosmernenie premávky okolo bývalých tlačiarní. Na prechodovej komunikácii popri ceste II/517 má byť pozdĺžne parkovanie bližšie k ceste, pričom jedno miesto za zastávkou SPŠ sa môže vynechať kvôli chodcom. Aktuálne tam autá parkujú bližšie k budove bývalých tlačiarní. Mesto si od zmien sľubuje zníženie počtu kolíznych bodov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Dotknuté zmenami sú a budú tieto miesta v centre.

FOTO: Parkovanie v považskobystrickom centre prechádza úpravami
10
Galéria

Viac správ zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM