Filip Chudý Krimi

Po tragédii v Hornom Moštenci pretiekol pohár trpezlivosti: Polícia ide do akcie

Považskú Bystricu a okolie zasiahla smrť chodkyne. Išlo už o tretí podobný prípad za tri dni. Reakciou je celoslovenská akcia.

Ilustračný obrázok k článku Po tragédii v Hornom Moštenci pretiekol pohár trpezlivosti: Polícia ide do akcie
5
Galéria

Len minulý týždeň sme informovali o tom, že podľa policajných štatistík sa v roku 2021 nestala v okrese Považská Bystrica žiadna dopravná nehoda, pri ktorej by vyhasol ľudský život. Žiaľ, v roku 2022 sa taká stala už 19. januára v Hornom Moštenci, kde po zrážke s autom zomrela 83-ročná chodkyňa.

Tri úmrtia

Podobná tragédia sa stala predtým na území nášho okresu pred 17 mesiacmi. Leto 2020 bolo dokonca mimoriadne smutné, keďže v krátkom čase za sebou sa tu odohrali viaceré smrteľné nehody.

Polícia SR na sociálnej sieti po tragédii v považskobys­trickej mestskej časti oznámila, že „v priebehu 72 hodín zaznamenali tri zbytočné úmrtia chodcov, ktorí neboli osvetlení.“

Podobné prípady sa stali krátko predtým aj v Šuranoch (nehoda dodávky a chodkyne) a v Galante (zrážka auta a 78-ročnej ženy). A to napriek tomu, že polícia podľa vlastných slov o potrebe reflexných prvkov hovorí v podstate na týždennej báze. Krátko po týchto nehodách však polícia ohlásila celoslovenskú ak­ciu.

Viac správ zo Slovenska

Policajná akcia

Od pondelka 24. januára bude na chodcov a cyklistov dohliadať viac policajtov. Kontrolovať budú nielen dodržiavanie ich povinností, ale tiež dodržiavanie povinností vodičov voči týmto najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky. Dôvodom je narastajúci počet dopravných nehôd aj so smrteľnými následkami. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Viac policajtov bude predovšetkým na priechodoch pre chodcov, v blízkosti škôl, nemocníc, železničných a autobusových staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier,“ priblížila Bárdyová.

Okrem preventívnych opatrení prijala preto polícia aj ďalšie opatrenia. Cieľom je zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu, apeluje preto na všetkých, aby dodržiavali svoje povinnosti. Do akcie budú okrem dopravných policajtov zapojené aj ďalšie zložky, poriadkoví a železniční policajti.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM