Kultúra

Letná sezóna na Bojnickom zámku má byť pestrá: Podujatia sa už plánujú

Hoci je ešte len začiatok roka, Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice už plánuje na letnú sezónu i podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna na Bojnickom zámku má byť pestrá: Podujatia sa už plánujú
Zdroj: TASR/Pavol Remiaš

Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum Bojnice plánuje počas letnej turistickej sezóny pre svojich návštevníkov i podujatia. Ich konanie sa však bude závisieť od aktuálnej epidemiologickej situácie a s ňou súvisiacich opatrení. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

Nové pravidlá pre kultúrne podujatia sa múzea v súčasnosti nedotkli. „SNM – Múzeum Bojnice je pre verejnosť otvorené už od polovice decembra minulého roka, a to v režime OP. Vstupovať tam tak môžu len návštevníci, ktorí sú očkovaní alebo prekonali ochorenie. Prehliadky sa uskutočňujú stále individuálne, to znamená bez skupiny a sprievodcu," priblížila Gordíková.

Schválené uvoľnenie pravidiel pre kultúru podľa nej môže znamenať, že sa i zámok bude môcť vrátiť do klasickej prevádzky.

„Veríme, že postupom času sa bude situácia zlepšovať. Samozrejme, aj múzeum sa snaží na letnú turistickú sezónu pripravovať kultúrne podujatia, ktoré by mali spestriť jeho programovú ponuku. Dúfame, že v letných mesiacoch budeme môcť návštevníkom ponúknuť niečo viac ako len klasické individuálne prehliadky zámku," dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM