Rôzne

Statik zatvoril v Partizánskom telocvičňu: Deťom vybudovali takúto náhradu

Telocvik je mimoriadne dôležitý pre vývoj detí. V partizánskej ZŠ vo Veľkých Bieliciach však musia improvizovať.

Ilustračný obrázok k článku Statik zatvoril v Partizánskom telocvičňu: Deťom vybudovali takúto náhradu
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Partizánske zabezpečilo rekonštrukciu podlahy na prízemí v Základnej škole (ZŠ) vo Veľkých Bieliciach. Plocha bude slúžiť na pohybovú prípravu detí, dokým pri škole nevybudujú novú telocvičňu.

Skrinky

„Práce doteraz zahŕňali vybúranie existujúcej dlažby aj s podkladom vrátane keramických soklov, následne penetráciu a položenie izolácie proti vode a vlhkosti. Ďalej sa zhotovili nový cementový poter a nivelačná podlahová stierka. Nášľapnú vrstvu podlahy tvorí nová keramická dlažba," opísal primátor Jozef Božik počas januárového kontrolného dňa na stavbách.

Mesto podľa neho rovnako zakúpilo šatňové skrinky, ktoré slúžia žiakom na odloženie vrchnej časti oblečenia, topánok a úborov na telesnú výchovu.

Správy z hornej Nitry

Rozhodnutie statika

Rekonštrukciu podlahy zabezpečila samospráva ako dočasné riešenie na výučbu telesnej výchovy, kým nevybuduje nový objekt telocvične. Existujúcu telocvičňu pri ZŠ totiž musela na základe rozhodnutia statika zatvoriť v júni minulého roka.

Náklady na výstavbu novej telocvične samospráva odhadla na 520 000 eur, finančnú pomoc na tento účel mestu predbežne prisľúbilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Partizánskeho a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM